Srpski sajt prodat za 15 MILIONA EVRA

Tri godine za redom sajt AskGamblers.com proglašavan je najboljim sajtom igara na sreću na svetu

  • 4

Najpopularniji sajt za za rangiranje kazina i ocene igrača, AskGamblers.com, nastao je u Srbiji, a sada je prodat za 15 miliona evra malteškoj kompaniji Catena Media.

AskGamblers je samo početkom ove godine imao profit veći od 650.000 evra.

Tri godine za redom ovaj sajt proglašavan je najboljim sajtom igara na sreću na svetu. Sajt omogućava igračima jedinstvenu priliku rešavanja sporova sa onlajn kazinima, što je dovelo do pet miliona evra koji su vraćeni igračima, podatak koji doprinosi shvatanju popularnosti ovog servisa.

U firmi trenutno radi tim od 30 ljudi iz Beograda i svi će dobiti ponudu da nastave da rade za Catenu, koja pre akvizicije broji 130 zaposlenih u tri zemlje.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

- Izuzetno smo ponosni na akviziciju AskGamblers, koji je jedan od najboljih brendova na "affiliate" tržištu i čije poslovanje je u potpunom skladu za Catena Media. AksGamblers je veoma važan sajt za operatore kazina i, uprkos strogim uslovima za sertifikovanje kazina, doprinosi kreiranju bolje iGaming industrije. Ova transakcija je najveća u našoj istoriji i u skladu sa našom strategijom rasta kroz akvizicije na fragmentisanim tržištima. Paralelno, jačamo naš tim sa visoko kvalifikovanim pojedincima, i ova transakcija nam daje priliku da od kancelarije u Srbiji napravimo ekstremno efikasan razvojni centar za Catena Media - istakao je CEO Catena Medije, Robert Anderson.

Cena od 15 miliona platiće se u tri dela - tri miliona evra pri završavanju transakcije, 8.25 miliona kada se sva sredstva transferuju na Catena Mediju i 3.75 miliona šest meseci po akviziciji.

(Telegraf.rs / Izvor: Startit.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA