EVO KAKO NAS PRATE NA FEJSBUKU: Naučite kako da sprečite da vam GLEDAJU PODATKE! (FOTO)

Čuveni sajt "Independent" objavio je kako da u nekoliko koraka ograničite ko može koristiti i videti vaše lične podatke na Facebooku

  • 0

Svi koji koriste Facebook znaju da on prikuplja i čuva gomilu ličnih informacija koje kasnije koristi za plasiranje reklama, međutim, da li znate da ove podatke u podešavanjima možete sakriti?

ZAVIRITE U ŽIVOTE ljudi bilo gde na svetu pomoću nove opcije na FACEBOOKU!

Čuveni sajt "Independent" objavio je kako da u nekoliko koraka ograničite ko može koristiti i videti vaše lične podatke.

Pre svega, potrebno je otvoriti "Settings" (podešavanja).

Printskrin: Telegraf.rs Printskrin: Telegraf.rs

Nakon toga, otvorite opciju "Ads" koja se nalazi na levoj strani.

Printskrin: Telegraf.rs Printskrin: Telegraf.rs

Sledeći korak je da, u novom meniju koji vam se otvorio, uđete u sva dostupna podešavanja, odnosno da na svaku karticu kliknete na "Edit".

Printskrin: Telegraf.rs Printskrin: Telegraf.rs

Ako ne želite da vidite reklame koje su bazirane na vašem korišćenju sajtova i aplikacija koje Facebook prati, u prvoj opciji izaberite "No".

Druga opcija služi da isključi mogućnost da neko drugi vidi sa kojim reklamama interaktujete na Facebooku, dok će treća prikazati koje sve reklame vam ova društvena mreža "servira" bazirane na onome što otvarate i pretražujete.

Kada su u pitanju aplikacije koje koriste vaše lične podatke, to zahteva malo više "kopanja" po podešavanjima na Facebooku.

Otvorite "Settings" (podešavanja) i sa leve strane kliknite na ikonicu "Apps".

Printskrin: Telegraf.rs Printskrin: Telegraf.rs

Tu su smeštene sve aplikacije kojima ste ikada dozvolili da pristupe vašim Facebook podacima. Prelaskom miša preko svake od njih pojaviće se opcije za editovanje i brisanje. Svakoj od njih možete zabraniti određenu informaciju ili je u potpunosti obrisati.

Ukoliko skrolujete skroz do dna ovog menija, videćete i opciju "Apps Others Use" u kojoj su prikazane informacije koje vide vaši prijatelji, kao i koje vaše podatke vide aplikacije koje oni koriste.

Printskrin: Telegraf.rs Printskrin: Telegraf.rs

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA