DR GOOGLE: Nova opcija omogućiće vam da precizno sebi postavite dijagnozu

Čak jedan odsto svih pretraga na ovom pretraživaču povezano je sa simptomima bolesti, pa će Google u saradnji sa organizacijama Mayo Clinic i Harvard Medical School predstaviti opciju koja će omogućiti preciznije prikazivanje rezultata prilikom pretraživanja simptoma bolesti

  • 1

Google je rešio da svojim korisnicima olakša postavljanje dijagnoza različitih bolesti na osnovu simptoma, ali istovremeno napominju da to nije zamena za konsultacije sa lekarima.

Google će uskoro izgledati OVAKO!

Čak jedan odsto svih pretraga na ovom pretraživaču povezano je sa simptomima bolesti, pa će Google u saradnji sa organizacijama Mayo Clinic i Harvard Medical School predstaviti opciju koja će omogućiti preciznije prikazivanje rezultata prilikom pretraživanja simptoma bolesti.

Ova opcija će biti dostupna na Android i iOS mobilnim uređajima, a na temelju upisanih simptoma u pretraživaču će se prikazati lista svih potencijalnih problema, odnosno medicinske i stručne informacije bazirane na istim ili sličnim simptomima.

Treba napomenuti kako će, barem na početku, opcija postavljanja dijagnoze biti dostupna samo na Googleovim aplikacijama na engleskom jeziku, ali se nadamo da će u budućnosti biti dostupna i na srpskom jeziku.

Iz Google-a za kraj napominju da je njihova opcija namenjena samo boljem informisanju ljudi.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    21. jun 2016 | 18:54

    Pa posteno,sto bi nasa deca ucila za doktore kad gugl zna bolje.Sta li ce bolesnici jos da izmisle

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA