2

Ako vam se ne svidi zaplet omiljene serije, moći ćete da ga promenite pritiskom dugmeta na daljinskom

Čuveni striming servis Netflix radi na pružanju mogućnosti gledaocima da sami odluče u kojem smeru će se kretati zaplet priče

Televizija, budućnost, 9D tehnologija, TAMABEPA, Ljubav, Televizija, televizor, holograf
Foto: Profimedia/Corbis Ivy

Bez obzira da li u TV serijama više volite sretne završetke ili gorku stvarnost, u skoroj budućnosti moći ćete sami da odlučite kakav kraj želite da vidite.

Serije i filmove na Netflixu sada možete da gledate i BEZ INTERNETA!

Naime, čuveni striming servis Netflix radi na pružanju mogućnosti gledaocima da sami odluče u kojem smeru će se kretati zaplet priče.

Neke od priča biće jednostavne i linearne, poput onih dečijih knjiga “Izaberite sami svoju avanturu”.

Primera radi, gledaoci će moći da odluče da li će se zatvorenica u zatvorskoj drami “Orange is the New BLack” pridružiti bandi ili ne, piše “Daily Mail”.

Druge priče bile bi složenije, što bi omogućavalo gledaocima da sami spajaju delove sadržaja na razne načine pomoću daljinskog upravljača.

Neočekivani zapleti i beskonačne priče

Foto: Profimedia/Alamy

Foto: Profimedia/Alamy

– Izrađujemo razne pravce priče tako da stvarno možete da birate šta ćete da gledate. Sav sadržaj će biti tamo, a ljudi će ga gledati na različite načine – kaže jedan izvor. “Videćemo kako će se stvari odvijati. Radi se o eksperimentu. Videćemo hoće li biti uspešan. Za autore, radi se o potpuno novoj teritoriji.”

Glumci će snimiti brojne alternativne segmente priče, pa će gledaoci sami moći da odlučuju na koji će se način odvijati priča.

Najkompleksnije verzije mogle bi da se vraćaju unazad na neke prethodne delove, pa bi gledaoci u teoriji mogli da gledaju serije koje su beskonačne.

– Gotovo da je nasumično – možete ići kroz priču na neverovatno čudne načine – tvrdi izvor iz Netflixa. “Ne mogu da zamislim kako će sve krajnje priče izgledati ali za sada je sve jako isfragmentisano.”

Eksperiment kreće ove godine

Netflix će krenuti s probnom “izaberi-svoju-avanturu” serijom za decu kasnije ove godine, a temeljiće se na već postojećim likovima.

Ako bude uspešno, isti format će se koristiti i za TV programe za odrasle. Nije poznato hoće li se novi format primenjivati i na već postojeće serije, ili isključivo na nove.

Predsednik Netflixa, Rid Hejstings, potvrdio je kako njegova firma radi na interaktivnim serijama, rekavši “Nakon što imate interaktivnost, možete da isprobate bilo šta.”

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Internet, Netflix, Serije
Popularni komentari
  • L
    LB

    Ispiranje mozga.

  • P
    Prorok Stalin

    O ne INDIJA VLADA SERIJAMA!!!

foto dana

video dana