Još malo i Flash Player će zauvek nestati sa interneta

Ubogi "plugin" koji je danas toliko zastareo da konstantno izaziva probleme na sajtovima koji ga koriste, takođe je i nebezbedan zbog čestih sigurnosnih propusta i napada hakera

  • 0

Kompanija Adobe objavila je u utorak da će u potpunosti ukinuti Flash Player do 2020. godine.

ODMAH INSTALIRAJTE NAJNOVIJI CHROME: Google konačno blokirao Flash Player!

Ubogi "plugin" koji je danas toliko zastareo da konstantno izaziva probleme na sajtovima koji ga koriste, takođe je i nebezbedan zbog čestih sigurnosnih propusta i napada hakera.

Adobe će u potpunosti prestati da ažurira i radi na Flash-u 2020. godine, ali će sa partnerima među kojima su Apple, Mozilla, Microsoft i Google nastaviti da pruža sigurnosnu podršku za taj plejer u njihovim internet pretraživačima.

Prema pisanju "TechCrunch-a", Adobe će takođe biti agresivniji kada je u pitanju ukidanje podrške za Flash u određenim regionima sveta gde se koriste starije verzije ovog programa koje nemaju licencu.

Smrt Flash-a ubrzala je odluka Stiva Džobsa da na mobilnim uređajima ne omogući korišćenje ovog softvera, a takođe su i moderni internet pretraživači pomoću HTML5 tehnologije uspeli da repliciraju funkcionalnost Flash Playera bez potrebe za njegovim korišćenjem.

Mnogi pretraživači već sada po podrazumevanim podešavanjima blokiraju automatsko prikazivanje Flash sadržaja, pa korisnici moraju da dozvole njegovo pokretanje.

Nažalost, Flash će nastaviti da kruži internetom još tri godine, ali je lepa vest što konačno znamo kada će zauvek nestati sa weba.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA