Kolika brzina interneta vam je zaista potrebna?

Da li ste odabrali pravi paket?

  • 24

Brojni internet operatori nude širok spektar internet usluga, ali i brzina.

Pogledajte koliko bi vaša konekcija  trebalo da bude brza u odnosu na ono šta radite na internetu.

Da li vam je 2 mbps više nego dovoljno da završite sve što imate na internetu, ili to jednostavno nije moguće bez brzine veće od 20 mbps?

Pogledajte šta koja brzina interneta nudi i šta sve možete da radite sa njom:

Foto: Pixabay.com/Koja vam brzina interneta treba?

2 - 4 mbps: Ovo je dovoljno za osnovno surfovanje internetom, uključujući tu i proveravanje mejla. MOže da bude dovoljno da strimujete video standardne rezolucije. Drugim rečima, ova brzina je dovoljna samo za one najosnovnije stvari.

4 - 6 mbps: Ova brzina pruža odlično iskustvo surfovanja internetom i bez problema može da strimuje 720p video visoke rezolucije. U idealnim uslovima, dovoljna je i za skidanje određenih video snimaka u roku od 20 minuta. Ali 4 mbps veza i dalje može da se učini nedovoljno brzom.

6 - 10 mbps: Ova brzina garantuje surfovanje internetom bez ikakvih problema i može da strimuje 1080p video visoke rezolucije.

10 - 20 mbps: Ovo je idealna brzina za "super korisnike" koji žele da bez ikakvih problema gledaju video i skidaju fajlove bilo koje veličine.

20+ mbps: Sve preko ove brzine garantuje besprekorno korišćenje interneta.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Programer

    28. maj 2018 | 10:06

    Da se razumemo naše istočne komšije Rumuni i Bugari imaju brzinu od minimum 100-200Mbps a kod nas se ljudi raduju sa 20-50Mbps,ovo je stvarno sramota za zemlju koja priča da ima pretenzije za ulazak u EU,privatne firme nam udaraju cene od 2500-10000 dinara za brzinu od 50-200Mbps tako da bi zakonom trebalo da bude zabranjeno da se brzina interneta manja od 50 uopšte koristi i da minimalne cene važe do 100Mbps.Pozdrav

  • Lošmi

    25. maj 2018 | 11:44

    Sve ispod 20 Mbita je sramotno mala brzina. Sa glednjem HD sadrzaja i vise korisnika. Isto tako uprload bi morao da bude bar 10 Mbita. SBB sad ima novu ozbiljnu ponudu , naš državni operater bi trebao malo da razmisli da li sa ovom ponudom može da opstane u budućnosti.

  • Mmj

    24. maj 2018 | 13:55

    Da, sve je to lepo samo kad bi operater isporučivao brzinu koju sam sklopio ugovorom. Bezbroj puta sam testirao brzinu i nikad mi nije bila isporučena koliko sam plaćao... ranije 10 a sad 20 mb/s. Čak sam i slikao testiranja, žalio se operaterima i naravno, ništa od toga...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA