≫ 

EDIT 2018: Pogledajte šta vas sve čeka u vodećoj besplatnoj letnjoj IT školi programiranja u regionu

COMTRADE i ovog jula organizuje EDIT – vodeću letnju IT školu programiranja u regionu!

  • 1

 EDIT je manifestacija koju najveća IT kompanija u jugoistočnoj Evropi organizuje svakog leta i koja omogućava studentima završnih godina fakulteta da razvijaju ozbiljne projekte u opuštenoj atmosferi.

U pitanju je dvonedeljni edukativni program koji se svakog leta održava u sedam gradova (Beograd, Kragujevac, Ljubljana, Maribor, Sarajevo, Mostar i Banja Luka).

U pitanju je duga tradicija u edukaciji zajedno sa CODE centrom za IT specijalizacije i Fabrikom znanja, dok se EDIT etablirao kao najstariji izvor informacija, ali i prakse za brojne studente.

Foto: Promo

Jedan od ciljeva EDIT-a je sinergija teorijskog i praktičnog znanja, ali i upoznavanje studenata sa radnim okruženjem kompanije Comtrade. Polaznicima je omogućeno da kroz timski rad razvijaju konkretan projekat u simuliranom radnom okruženju. Na taj način, studenti stiču praktično iskustvo, veštine i sposobnosti koje će im pomoći da se izdvoje na tržištu rada i izgrade uspešnu karijeru u IT sektoru.

Studenti uče kako da rade u timu i sarađuju sa drugim pojedincima koji imaju različite nivoe obrazovanja i načine rada. EDIT letnja škola je idealna prilika da studenti steknu liderske veštine i provere da li, i u kolikoj meri umeju da primene znanja stečena na fakultetu na konkretno rešavanje problema u grupi.

Foto: Promo

Upravo zbog toga, EDIT je mnogo više od obične škole, jer će učesnici naučiti, ne samo nešto novo o različitim tehnologijama, već će i timski raditi u simultanom okruženju na izuzetno zanimljivom projektu, uz stalnu mentorsku podršku, zabavu i druženje.

Tema ovogodišnjeg EDIT-a koja će biti obrađivana u Beogradu je “The Blockchain revolution: using DinarToken to promote tourism”

Svi polaznici će ove godine dobiti priliku da na kursu u Beogradu saznaju sve o osnovama blockchain tehnologije, ali i da nauče kako da izrađuju pametne ugovore na TestNet-u i kako da praktično primene kriptovalutu u turizmu.

Foto: Promo

Za realizaciju projekta, učesnici će koristiti najpopularniju agilnu metodologiju – SCRUM. Tokom izrade projektne dokumentacije, polaznici će se upoznati sa celokupnim procesom razvoja softverskog rešenja (software development lifecycle).

Na #EDIT18 u Beogradu, čeka te razvijanje DinarToken-a, nove digitalne valute koja omogućava razmenu vrednosti između turističkih servisa i turista. Tokom dve nedelje aktivnog rada, imaćeš priliku da se upoznaš sa konceptom “Internet of value” kao i sa korišćenjem pametnih ugovora (Smart Contracts) za razmenu, upotrebu i upravljanje DinarTokenom.

Na #EDIT18 u Kragujevcu, čeka te izrada Flow Controller za sortiranje paketa i njihove dalje distribucije. Naučićeš kako da uspostaviš komunikaciju između Flow Controller-a u realnom vremenu. Teorija i praktično znanje je izuzetno traženo iz ove oblasti.

Više informacije o temi možete da pogledate na: EDIT.WORLD.

Svi zainteresovani studenti za učešće u EDIT18 letnjoj školi mogu da se prijave klikom na ovaj link

(Telegraf.rs/Promo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Keti

    31. maj 2018 | 22:51

    Dal ti studenti mogu da potvdjuju znanje u obuci starijih koji skoro nista ne razumemo u vidu ,,radionica za edukaciju" u manjim gradovima gdebi im bilo omogucen prostor,bili bi oberucke prihvaceni a i obostrana korist?Pozdrav iz Majdanpeka grada zlata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA