≫ 

Evo zašto vam je komp spor: Otkriven razlog zašto Chrome troši gomilu RAM-a

Chrome sada troši 13 odsto više radne memorije, ali iz najboljeg mogućeg razloga

  • 0
Chrome, Google Foto: Pixabay.com

Kritični Spectre i Meltdown bagovi koji su pronađeni u modernim kompjuterskim procesorima će imati ozbiljne posledice za celu industriju još dugi niz godina, a Chrome je upravo postao kolateralna šteta.

Google je obezbedio "Site Isolation" Spectre zaštitu za većinu korinsika, a brauzer zbog toga sada koristi 13 odsto više radnememorije zbog načina na koji se ovo rešenje ponaša.

Ako koristite ovaj popularan plugin u vašem Chrome ili Firefox brauzeru, postoji velika šansa da ste hakovani

- Site Isolation dovodi do toga da Chrome mora da stvara više procesa, a to može da utiče na performanse. Ipak, ovi procesi su relativno kratkog daha, ali dovode do povećanja korišćenja RAM-a zbog njihovog broja, izjavio je Čarli Rajs iz Googlea.

Printscreen: google.com/Chrome sada koristi još više vašeg RAM-a

Bez obzira na dodatnu zaštitu, u pitanju je ozbiljan udar na performanse kompjutera, posebno ako u obzir uzmemo činjenicu da je Chrome već dobro poznat po tome što može da proguta ogromne količine radne memorije u svom radu.

Sa druge strane, Spectre bag dozvoljava napadačima da pristupe zaštićenim informacijama unutar kernel memorije i tako dođu do korisničkih detalja kao što su šifre, kriptografski ključevi, lične fotografije ili bilo čega drugog što ste koristili na kompjuteru.

Site Isolation štiti korisnike od ovog baga i trenutno je aktivan na 99 odsto Chrome brauzera na svim platformama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA