≫ 

Ovo je najlakši način da sakrijete stare objave na Facebook-u

Internet teško zaboravlja podatke o nama koji su jednom plasirani

  • 0
Sajber kriminalci, hakeri, hakerski napad, ransomware

Foto: Pixabay.com

Ukoliko ste odrasli u eri društvenih medija, svaka čudna fotografija, privatna misao i neko mišljenje koje ste izneli u javnosti dobrovoljno online je još uvek na mreži i dostupna je svima da je vide, pogotovo one koje ste objavili na Facebook.

Apple, Facebook i YouTube ukidaju sadržaje teoretičara zavere

Možda ne možete da izbrišete skrinšotove vaših objava koje su napravili vaši pratioci, ali možete da se postarate da nema novih koji bi mogli da iskopaju te stare objave, a to možete da uradite bez da satima skrolujete po vašoj vremenskoj liniji i brišete objave.

Zaštitite vaše podatke i pazite šta objavljujete. Foto: Pixabay.com

Facebook daje korisnicima da sakriju sadržaj objavljen pre izvesnog datuma. Samo idite u Settings - Privacy - Limit The Audience for Old Posts On Your Timeline. Ako su vam fotografije pre bile na Public i svako je mogao da ih vidi stavite status Friends Only. Tako ćete sprečiti da vaše objave vide ljudi koji nisu u kontaktu sa vama.

Ovo neće sprečiti vaše prijatelje da vam krstare profilom i gledaju vaše objave. Kako biste to sprečili onda vam treba neki servis poput Chrome extension Social Book Post Menager. On selektuje objave koje želite da obrišete od izvesnog perioda pa nećete morati da radite to sami. Otkrivanje i brisanje ciljanih objava može da traje i do par sati, ali je proces ponovo mnogo pogodniji nego da to radite sami ručno.

(Telegraf.rs/msn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA