≫ 

Facebook tvrdi da zna ko ga je hakovao, i u pitanju nisu hakeri

Facebook je sproveo svoju istragu i otkrio ko je sproveo napad i ukrao lične podatke 29 miliona korisnika

  • 0

Facebook veruje da su spameri, a ne hakeri neke strane države, odgovorni za razarajuće hakovanje prilikom kog su ukradeni lični podaci preko 29 miliona korisnika, sudeći po izveštaju koji je objavio Wall Street Journal.

Izveštaj, koji citira anonimne izvore, tvrdi da je Facebook "subjektivno" zaključio da su hakeri bili spameri koji su se predstavljali kao digitalna marketing agencija.

Evo kako da proverite da li vam je hakovan Facebook nalog (uputstvo korak po korak)

Hakerski napad, koji je Facebook otkrio u septembru, je najveći koji je Facebook doživeo tokom svog postojanja.

Foto: Pixabay.com

Hakeri su bili u stanju da iskoriste ranjivosti unutar Facebookovog koda i dočepaju se "tokena za pristup" - digitalnih ključeva koji im daju potpun pristup nalotzima korisnika - uz pomoć kojih su došli do ličnih podataka ljudi.

Među podacima do kojih su došli nalaze se datumi rođenadana, telefonski brojevi, istorija pretrage, pa čak i lokacije koje na kojima su se ljudi čekinovali.

Facebookov zaključak da se iza napada nalaze spameri sa komercijalnim motivima, a ne hakeri sa političkim planovima, najverovatnije neće uspeti da ubedi ljude da mu ponovo poklone svoje poverenje.

Prilično je interesantan i podatak da je FBI tražio od Facebooka da javno ne obznanjuje podatke o tome "ko možda stoji iza ovog napada".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA