VESELIN JEVROSIMOVIĆ U NEMAČKOM "ŠPIGLU": Evo šta je vlasnik Comtrade-a poručio stranim investitorima!

Veselin Jevrosimović je na samom početku istakao da pridruživanje EU svakako pozitivno utiče na razvoj IT sektora, jer se pojavljuju strani investitori na lokalnom tržištu koji sa sobom donose i svoje potrebe za IT-jem koje su znatno veće

  • 0
Veselin Jevrosimović Interview  for Der Spiegel Foto: Milena Đorđević

Novinari prestižnog nemačkog magazina "Špigl" (Der Spiegel) posetili su Srbiju u želji da u svom časopisu predstave potencijal koji srpska privreda i biznis mogu da ponude stranim investitorima.

SVETSKA VEST: Microsoft proglasio Comtrade partnerom godine!

Povodom 15 godina bilateralne saradnje između Srbije i Nemačke, ovaj poznati magazin objaviće dodatak pod nazivom "Srbija: Na brzom putu ka Evropskoj uniji" (Serbia: On the Fast Track for E.U. Integration).

To je glavni razlog zbog kog su novinari "Špigla" posetili najuticanije srpske privrednike koji su govorili o tome šta to Srbija ima i može da ponudi stranim investitorima.

Tim povodom je Veselin Jevrosimović, vlasnik kompanije Comtrade, pričao o stanju IT industrije u Srbiji, prostoru za dalji rast, pridruživanju EU, IT tehnologijama koje Srbija i sam Comtrade mogu da ponude, ali i saradnji sa Nemačkom na ovom polju.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Veselin Jevrosimović je na samom početku istakao da pridruživanje EU svakako pozitivno utiče na razvoj IT sektora, jer se pojavljuju strani investitori na lokalnom tržištu koji sa sobom donose i svoje potrebe za IT-jem koje su znatno veće. On je dodao i da se kompanija Comtrade trudi da uvek ima najobrazovaniji kadar, pa se veoma ulaže u obrazovanje zaposlenih.

- Živimo u informatičkom društvu u kojem nema razvoja ekonomije jedne zemlje bez rasta IT industrije. Domaće znanje i potencijali svakako postoje i otvaraju mogućnost da postanemo evropski IT centar, i tu priliku moramo iskoristiti, a za to nam je svakako potrebna i pomoć države – kako u kreiranju poslovne klime koja to može da omogući, tako i u podsticanju IT potrošnje. Posebno je uočljiva vitalnost programerskog dela, i to preduzeća koje svoje prihode dominantno ostvaruju na inostranom tržištu. Dakle, izlaz je u izvoznoj komponenti, odnosno u servisima i informatičkim uslugama - dodao je predsednik Comtrade-a.

Veselin Jevrosimović je novinarima "Špigla" pored svih softverskih rešenja koje nudi kompanija, predstavio i Tesla tablete, ali i najnoviji pametni telefon koji će se uskoro naći u prodaji, a nosiće ime najpoznatijeg srpskog naučnika.

Foto: Promo Foto: Promo

Na pitanje zbog čega se ova kompanija ističe od konkurencije i drugih kompanija, Veselin Jevrosimović je odgovorio da je reč o iskustvu dugom 25 godina, najstručnijem kadru, ali i najkvalitetnijim softverskim rešenjima koje najveća IT kompanija u Istočnoj Evropi ima da ponudi.

Kao primer uspeha, predsednik Comtrade-a je istakao 25-godišnju blisku i jaku saradnju sa kompanijom HP, ali i saradnju sa Microsoftom, Ciscom, IBM-om, Intelom i brojnim drugim svetskim kompanijama.

Veselin Jevrosimović je, takođe, napomenuo da su poslednjih godina Nemačka i Srbija uspostavile veoma blisku saradnju u IT industriji.

Kada je reč o saradnji sa Nemačkom, predsednik Comtrade-a napomenuo je saradnju ove kompanije sa auto-industrijom koja je najjača industrija u toj zemlji.

Za sam kraj intervjua, Veselin Jevrosimović je istakao da je Srbija otvorena za nove investicije i pozvao sve da posete našu zemlju, jer će se sigurno pozitivno iznenaditi i promeniti mišljenje koje su im prethodnih godina nametnuli mediji.

Kompletan intervju moći ćete da pročitate u izdanju "Špigla" koji će izaći početkom septembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA