Airbus pravi leteći taksi koji neće imati pilota (VIDEO)

Personalne letelice već decenijama predstavljaju san futurista

  • 1

Airbus kompanija već skoro godinu dana radi na razvoju električnih autonomnih letelica VTOL (vertical take-off and landing). Ove letelice su sposobne da lete sa krova na krov u velikim gradovima koji se svakodnevno suočavaju sa velikim gužvama u saobraćaju.

Dubai dobija leteći taksi: Ljude će prevoziti dronovi koji lete 160 km/h!

Zahvaljujući napretku tehnologije i veštačkoj inteligenciji, stručnjaci navode da je ovde reč o vrhuncu evolucije urbanog vazduhoplovstva zahvaljujući kome će nebom iznad svetskih metropola taksi vozila uskoro leteti.

Upravo u tom stilu urađen je i promotivni video, u kome žena pokušava da stigne iz San Hozea u San Francisko, ali joj to zbog saobraćajnog kolapsa ne uspeva. Spas pronalazi u taksi letelici koja je za samo 18 minuta i 77 dolara prevozi na željenu lokaciju.

Da bi ovaj vid prevoza zaživeo, neophodno je unaprediti tehnologiju akumulatora, ali i osavremeniti pravila bezbednosti vazdušnog saobraćaja.

Personalne letelice već decenijama predstavljaju san futurista. Činjenica da su kompanije Airbus i Uber počele da ulažu u razvoj te ideje, još uvek ne znači da će nam pored prozora uskoro proletati taksi.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbo Brodarac

    19. jun 2017 | 19:01

    Dobro jeste ali treba resiti stepenice za ulaz-izlaz iz letelice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA