Apple smislio kako da jednim dodirom pozovemo policiju

Div iz Kupertina izjavio je da ova opcija može da pomogne u slučajevima kada uobičajene metode pozivanja pomoći nisu dostupne

  • 2

Kompanija Apple patentirala je sistem pomoću kojeg će korisnici iPhone-a u hitnim slučajevima otiskom prsta moći da pozovu policiju ili drugu hitnu službu.

Najmoćniji i najskuplji do sada: Otkriveno kako će izgledati novi iPhone!

Div iz Kupertina izjavio je da ova opcija može da pomogne u slučajevima kada uobičajene metode pozivanja pomoći nisu dostupne, piše "CNN".

Iako je Apple u prethodnim ažuriranjima softvera omogućio korisicima zvanje policije preko zaključanog ekrana na iOS operativnim sistemima, nova metoda bi pomogla da se policija pozove i ako nas napadač nadzire.

Korisnik će moći da programira uređaj tako da prepozna "ulaz" otisaka prstiju ili kombinaciju, recimo kažiprst-palac-kažiprst, koja bi označila da je korisnik u opasnosti i automatski bi se obaveštavala policija, rekli su iz kompanije Apple.

Prema planovima, ne samo što bi hitan poziv bio upućen uz zaobilaženje unošenja šifra telefona i otključavanja, već bi policiji bile time automatski date informacije o lokaciji napadnute osobe, a istovremeno bi se uključio i video i audio-zapisa sa iPhone-a.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA