Novi Tesla smartfon osvojio je naše srce, a sigurni smo da će i vas kada pročitate šta sve ima i može (FOTO)

Kao i do sada, Comtrade je uspeo da kreira smartfon vrhunskog kvaliteta, elegantnog i dopadljivog dizajna, sa specifikacijama koje mogu da se porede sa mnogo skupljim modelima

  • 7
Foto: Milena Đorđević

Kompanija Comtrade predstavila je novi model pametnog telefona koji sa ponosom nosi ime našeg najvećeg naučnika. U pitanju je "flagship" uređaj iz serije 9 - Tesla Smartphone 9.1.

Kao i do sada, Comtrade je uspeo da kreira smartfon vrhunskog kvaliteta, elegantnog i dopadljivog dizajna, sa specifikacijama koje mogu da se porede sa mnogo skupljim modelima. Naravno, sve to po pristupačnoj ceni.

Tesla Smartphone 9.1 ima aluminijumsko kućište, kameru sa dva sočiva na poleđini (ovo do sada ima mali broj telefona - iPhone 7 Plus, Huawei P9, P10 i OnePlus 5), najnoviji Android, dugotrajnu bateriju...

Foto: Milena Đorđević

Ali, krenućemo redom.

Dizajn

Kao što smo već pomenuli, "Devetka" ima kućište od aluminijuma koje je kompaktno, pa telefon odlično leži u ruci. Na prvi dodir telefon daje utisak visokokvalitetnog telefona, što Tesla Smartphone 9.1 svakako i jeste.

Kućište je debljine svega 7,08 mm i veoma lagano - svega 150 grama.

Pozadina je urađena perfektno, pa se može zaključiti da je Comtrade obraćao pažnju i na najsitnije detalje. Lepo dizajniran Tesla logo ugraviran je u metalni poklopac, dok je oznaka modela (Smartphone 9.1) utisnuta na dnu telefona.

Foto: Milena Đorđević

U gornjem levom uglu smeštena je "dual cameras" tehnologija, odnosno kamera sa dva sočiva pored kojih je naravno blic.

Cela prednja strana novog Tesla smartfona izrađena je od stakla, što dodatno naglašava njegovu eleganciju, a ono što nam se naročito dopalo je  to što ovaj telefon, čim se izvadi iz kutije, dolazi sa zalepljenom folijom koja štiti displej od ogrebotina.

Na dnu prednje strane, u samoj sredini, smešten je fizički "home" taster koji ujedno služi i kao skener za otisak prsta, kako bi vaši podaci bili bezbedni i zaštićeni u svakom trenutku. Na gornjem delu nalazi se zvučnik, prednja kamera, kao i senzor za automatsko detektovanje i podešavanje osvetljenosti ekrana.

Foto: Milena Đorđević

Metalni tasteri za uključivanje uređaja i kontrolu jačine zvuka smešteni su na desnoj bočnoj ivici, dok je na donjoj bočnoj ivici micro-USB ulaz za punjenje baterije i povezivanje sa računarom, pored kojeg je zvučnik, a na gornjoj ivici smešten je 3.5mm ulaz za slušalice.

Lakoća, kompaktnost i dizajn kućišta koje pleni svojom lepotom su stvari koje su nam se naročito dopale kod novog Tesla smartfona.

Ekran

Tesla Smartphone 9.1 dolazi sa kvalitetnim LTPS ekranom dijagonale 5,5 inča i Full HD rezolucije od 1920 x 1080 piksela.

Foto: Milena Đorđević

Prikazi na ekranu su veoma oštri, a boje jarke i realne, pa je gledanje u njega pravo uživanje.

Miravision tehnologija svakom korisniku nudi mogućnost da boje podesi shodno svojim potrebama, pa nam je gledanje snimljenih fotografija, video-snimaka, serija i filmova, ali i igranje video-igrica na ekranu ovakvog kvaliteta i mogućnosti bilo pravo uživanje.

Takođe, istakli bismo i to da je zahvaljujući snažnom pozadinskom osvetljenju, vidljivost ekrana pri direktnoj sunčevoj svetlosti odlična, pa se "Devetka" bez problema može koristiti napolju usred bela dana. Pored dobre vidljivost, senzor za automatsko podešavanje osvetljenosti će štedeti i bateriju telefona.

Comtrade je ovoga puta mislio i na vid korisnika novog Tesla smartfona, pa je zbog toga implementirao Eye protection tehnologiju. Ova funkcija smanjuje količinu takozvanog plavog svetla, čime se oči manje opterećuju prilikom gledanja u ekran, naročito noću.

Kamera

Foto: Dušan Stojančević

Jedna od najvećih prednosti ovog modela je "dual-cameras" tehnologija, odnosno kamera sa dva sočiva na pozadini.

Tesla Smartphone 9.1 pravi vrhunske fotografije zahvaljujući dve kamere (13 i 2 megapiksela) u šta smo se i sami uverili. Fotografije su prilično oštre, realnih boja i sa malom količinom šuma. Takođe, dve kamere na poleđini omogućavaju fotografisanje kao da ste profesionalac.

Naime, moguće je snimiti isti kadar iz dve pozicije i time učiniti da objekat koji je u fokusu bude izoštren, a pozadina zamagljena, što je isto kao kod profesionalnih DSLR foto-aparata. "Devetka" je jedan od retkih telefona u svetu koji se može pohvaliti ovom karakteristikom, a pritom pripada mnogo nižem cenovnom rangu od konkurencije.

Foto: Milena Đorđević

Naravno, novo čedo Comtrade-a ima i prednju kameru od 8 megapiksela za pravljenje najboljih selfija koja je odličnog kvaliteta.

Hardver

Za novu perjanicu Comtrade-a bez ikakvih problema možemo da kažemo da je prava ZVER!

Zahvaljujući 64-bitnom procesoru sa osam jezgara, 4 GB RAM memorije, ali i dobrom optimizacijom, koji god zadatak da smo postavili ispred njega, on ga je u sekundi izvršio. Instaliranje aplikacija traje kratko, dok je njihovo pokretanje gotovo trenutno.

Foto: Milena Đorđević

Zbog velike količine RAM memorije, simultana upotreba velikog broja aplikacija ne predstavlja nikakav problem. Takođe, grafički procesor Mali T860 podiže multimedijalni doživljaj na viši nivo, pa je igranje i najzahtevnijih igrica bilo pravo uživanje.

Još jedna od stvari koja nam se dopala kod ovog modela je i to što je dual-SIM, odnosno mogu se koristiti dva telefonska broja istovremeno. Izuzetno dobra 4G podrška omogućava kvalitetan i stabilan signal.

Kao što smo pomenuli na početku, Tesla Smartphone 9.1 dolazi sa skenerom za otisak prsta koji je ugrađen u "home" taster. Skener je veoma brz i precizan i može se pohvaliti dodatnim funkcijama koje su izuzetno korisne.

Foto: Dušan Stojančević

Naime, moguće je registrovati različite otiske za pokretanje aplikacija,  pozivanje kontakata i zaključavanje instaliranih aplikacija. Ova opcija je veoma korisna i značajno nam je olakšala korišćenje telefona, ali i povećala sigurnost.

Pored otključavanja i pomenutih dodatnih opcija, "home" taster nudi i pregled trenutno dostupnih aplikacija, kao i mogućnost povratka u glavni meni pritiskom ili vraćanje korak unazad putem laganog dodira. Upravo ova karakteristika pruža mogućnost uklanjanja softverskih navigacionih tastera, što povećava širinu prikaza na ekranu.

Softver

Foto: Promo

Kako je u pitanju najnoviji model kompanije Comtrade, logično je da ima i najnoviju verziju Android operativnog sistemaTeslu Smartphone 9.1 pokreće Android 7.0 Nougat.

Android Nougat korisnicima pruža Dual screen opciju koja obezbeđuje podelu ekrana i paralelni rad u dve aplikacije, a funkcija brzog prebacivanja između dve poslednje korišćene aplikacije značajno olakšava i ubrzava rad.

Savršena optimizacija sa malim brojem unapred instaliranih aplikacija nudi brz i fluidan rad i navigaciju kroz menije novog Tesla telefona. Iako nije u pitanju "stock" Android, "launcher" i meniji dosta podsećaju na Google-ovo rešenje.

Comtrade je dizajnirao sopstvene ikonice, a tu je i pregršt pozadina koji prikazuju najveće lepote Srbije.

Baterija

Foto: Dušan Stojančević

Nova Comtrade-ova perjanica dolazi sa baterijom od 3.000 mAh koja nam je pružila veoma dugu autonomiju rada.

Tesla Smartphone 9.1 nam je bez problema izdržao čitav dan i više nego prosečnog korišćenja. Koristili smo jednu SIM karticu i sve vreme bili povezani na mobilni internet i WiFi. Pretraživali smo internet, redovno proveravali mejlove i društvene mreže, ali smo u pauzama odigrali i neku video-igricu.

Duga autonomija baterija postignuta je povećanjem njenog kapaciteta, ali što je još bitnije odličnom optimizacijom softvera koji pruža do 50% duže trajanje u odnosu na prethodnika ovog modela.

Takođe, Tesla Smartpone 9.1 podržava opciju brzog punjenja Quick Charge i omogućava da se 50 odsto baterije napuni za samo sat vremena.

Zaključak

Foto: Dušan Stojančević

Tesla Smartphone 9.1 je definitivno pravi primer koji pokazuje da je moguće napraviti pristupačan, a vrhunski telefon. Comtrade je još jednom pokazao da je za korak ispred konkurencije.

Odlična kamera, vrhunske performanse, ali i elegantan dizajn su najbitnije karakteristike ovog uređaja. Naravno, tu je i veoma pristupačna cena, bitna odlika telefona koji će sigurno osvojiti publiku, kao što je i nas.

Više informacija možete saznati na zvaničnom sajtu www.tesla.info.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA