≫ 

8 stvari koje nam Apple nije otkrio o iPhone-u X: Neke od njih su prilično zabrinjavajuće (FOTO) (VIDEO)

Neke od stvari koje se nalaze u nastavku su i te kako dobre, ali postoje i one koje će sigurno razočarati neke fanove iPhone-a

  • 5

Apple je na radost miliona fanova širom sveta juče predstavio svoj najbolji iPhone do sada - iPhone X. Međutim, iako su se čelnici najjače IT kompanije na svetu potrudili da do detalja opišu šta sve ima i može novi uređaj, ipak nisu otkrili sve o svom novom pametnom telefonu, piše "Mashable".

NAJBOLJI iPhone je stigao: Otključavaćemo ga POGLEDOM, a tek da vidite šta sve još ima i može!

U nastavku pročitajte osam stvari koje nam Apple nije rekao o iPhone-u X.

Neviđen blam Apple-a tokom prezentacije: Preskupi novi iPhone nije radio, internet bez milosti!

8. Model od 256 GB memorije košta 1.149 dolara

Foto: Tanjug/AP

Veoma je loša stvar što osnovni model košta 999 dolara, a on ima svega 64 GB memorije. Apple je pomenuo verziju od 256 GB, ali cenu nije otkrio tokom predstavljanja.

Međutim, kada izaberete model na zvaničnoj stranici za poručivanje iPhone-a, pojaviće se cena od 1.149 dolara, što je zaista ogromna suma novca.

7. Podržava brzo punjenje

Printskrin: Apple.com

Apple je tehnički ovu informaciju potvrdio tokom predstavljanja, ali je ona mnogima promakla. Tako su iPhone X, iPhone 8 i 8 Plus prvi modeli koji, pored bežičnog, podržavaju i brzo punjenje.

Brzo punjenje ili "fast charging" je već standardna opcija na mnogim Android uređajima.  Novi modeli iPhone-a će za 30 minuta punjenja moći da napune čak 50% baterije.

6. Galileo podrška

Foto: Tanjug/AP

Novi modeli iPhone-a su prvi iPhone-i koji podržavaju Galileo, evropski satelitski sistem koji je u potpunosti postao funkcionalan 2016. godine. Apple je takođe predstavio podršku za QZCC koji će doneti bolje pozicioniranje u Aziji i Pacifiku.

Sada će biti još teže izgubiti iPhone.

5. Ekran nije svetao kao onaj na Samsung Galaxy Note modelu

Foto: Tanjug/AP

iPhone X ima ekran čija je maksimalna osvetljenost 625 "nits-a", što je duplo više od 300 "nits-a" koliko ima većina dobrih ekrana na pametnim telefonima.

Međutim, ekran Galaxy Note 8 telefona ima maksimalnu osvetljenost od 1.240 nits-a, što je duplo više od novog iPhone-a.

4. Selfi kamera nije poboljšana

Foto: Tanjug/AP

Koliko god da je Apple pričao o TrueDepth sistemu kamere na iPhone-u i mogućnosti prepoznavanja lica, prednja kamera na iPhone-u X tehnički nije poboljšana u odnosu na onu sa prošlogodišnjeg modela.

3. iPhone X podržava HEIF i HEVC formate

Foto: Tanjug/AP

Novi iPhone podržavaće HEIF (high efficiency image format) i HEVC (high efficiency video compression) formate koji zapravo predstavljaju nov način čuvanja fotografija i videa na uređaju. To će doprineti boljoj kompresiji kako bi korisnici imali više memorije na raspolaganju.

2. Control Center je sada na potpuno drugom mestu

Bez "home" tastera na novom iPhone-u, korišćenje uređaja je malo drugačije nego na prethodnim modelima. Povratak unazad odvija se prevlačenjem prsta od dole ka gore, što je pokret kojim se izvlačio "Control Center". Međutim, "Control Center" će se sada pojavljivati prevlačenjem prsta na dole od gornjeg desnog ugla uređaja, dok će se "Notification Center" pojavljivati prevlačenje prsta na dole bilo gde na gornjoj sredini ekrana ili levom uglu.

1. Postoje zapravo dva različita iPhone-a X

Foto: Tanjug/AP

Apple je napravio iPhone X sa dva različita modema kako bi oni bili kompatibilni na tržištima za koja su namenjeni, s obzirom na to da različite zemlje koriste različite frekvencije.

Pogledajte reklamu za novi iPhone:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • s

    13. septembar 2017 | 13:55

    To je za gustinu piksela

  • svoga posla

    13. septembar 2017 | 13:41

    Ppi nije oznaka za osvijetljenost ekrana

  • mm

    13. septembar 2017 | 13:04

    Nije tacno za ekran! Telefon ima osvetljenjost od 458ppi sto je sko pa standardno za svaki telefon veceg segmenta. Pa svaki kinez jaci model je slican toj osvetljenosti a jeftinije tri puta!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA