Apple oduvao Samsung: Rezultati testiranja iPhone-a X otkrili koliko je zapravo moćniji od Galaxy S8 (FOTO) (VIDEO)

Procesor A11 Bionic koji se nalazi u iPhone-u X je neverovatno snažan

  • 36

Prošlo je 48 sati od predstavljanja iPhone-a X, najboljeg telefona kompanije Apple do sada, a iskusni IT magovi već su uspeli da se dokopaju rezultata benchmark testiranja dva večita rivala - iPhone-a X i Samsung Galaxy S8.  

Sudar titana: iPhone X protiv najboljih Samsungovih telefona!

Malo je reći da je novo čudo od telefona Apple-a rezultatima posramio perjanicu južnokorejskog giganta, piše "Trusted Reviews".

Prema rezultatima Geekbencha, koji su objavljeni na Twitteru, iPhone X postigao je rezultat od 4.061 (single core) i 9.959 (multi core). Sa druge strane, Galaxy S8 osvojio je samo 2.024 poena (single core) i 6.279 (multi core), što je skoro duplo manje od konkurencije.

Međutim, iPhone X rezultatima nije samo potukao Galaxy S8, već i druge Apple-ove uređaje - MacBook Air (2017), MacBook Pro i iPad Pro. Ali, da li je zaista tako?

Pogledajte rezultate Geekbencha pomenutih uređaja:

- iPad Pro 10.5-inch: 3558 single core, 9133 multi-core;

- MacBook Air (2017): 3126 single core, 5935 multi-core;

- MacBook Pro 13-inch (2017 w/Core i5): 4342 single core, 9194 multi-core.

Foto: Tanjug/AP

Naravno, ove rezultate treba uzeti sa rezervom, s obzirom da se baš i ne mogu porediti snage pametnih telefona i laptopova, a to je najbolje objasnio urednik "Trusted Reviews-a", Majkl Pesingem.

- Znali smo da će Apple-ov novi procesor biti brz i ne treba nam benchmark rezultat da bi nam to dokazao. Međutim, reći da je A11 Bionic procesor duplo brži od bilo kod drugog uređaja i da ima skoro iste performanse kao MacBook Pro je u najboljem slučaju pogrešno. Benchmark testovi testiraju veoma specifične funkcije na čipsetu i ne uzimaju u račun ostatak hardvera telefona i čitav operativni sistem.  Ne pomišljajte da ćete u džep moći da spakujete snagu laptopa - izjavio je Pesingem.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA