Stiže opcija koja će vas upozoriti kada neko BULJI u ekran vašeg telefona (FOTO) (VIDEO)

Zaštitnik e-ekrana baziran je na veštačkoj inteligenciji koja koristi prednju kameru telefona u kombinaciji s algoritmima za prepoznavanje lica i pokreta

  • 1

Inženjeri kompanije Google razvijaju zanimljivu tehnologiju koja će, uz pomoć veštačke inteligencije (AI) i prednje kamere telefona, upozoriti korisnike ako im neko iza leđa gleda u ekran telefona.

Apple i Google namerno usporavaju starije telefone: Da li je ovo samo teorija zavere ili surova istina?!

Tehnologija je nazvana "zaštitnik e-ekrana".

Ova korisna funkcija je tek u fazi razvoja te ćemo, ako Google namerava da je implementira u neku od budućih verzija Androida, verovatno morati da pričekamo još neko vreme dok se ne usavrši i testira.

Zaštitnik e-ekrana baziran je na veštačkoj inteligenciji koja koristi prednju kameru telefona u kombinaciji s algoritmima za prepoznavanje lica i pokreta koji konstantno prate kretanja, odnosno poglede ljudi koji se nalaze iza leđa korisnika telefona.

Prema naučnicima koji rade na razvoju ove tehnologije, ona ima vreme reakcije od samo dve milisekunde tako da će korisnika odmah obavestiti kada neko makar i na trenutak skrene pogled na ekran telefona te radi u različitim uslovima osvetljenja.

Printksrin: Youtube/Hee Jung Ryu

Koliko je brza te reakcija može se videti u priloženom video-snimku. Čim neko pogleda u telefon, odmah se aktivira prednja kamera na telefonu koja upozorava na neželjene poglede, dok se osoba koja je pogledala u ekran označi crvenim kvadratom i crtom u duginim bojama, kako bi znali tačno ko je "krivac" ako se nalazite u gužvi i iza vas je više ljudi.

U "The Verge-u" kažu kako je ova tehnologija najbolji primer kakve sve novitete veštačka inteligencija može da donese našim pametnim telefonima, a sigurno je kako će s daljim razvojem i napretkom AI doneti velike promene i brojne nove opcije na pametne telefone.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA