Korisnici novih iPhone-a treba dodatno da plate za brzo punjenje, a ono još i nije dobro kao na Androidima

Android je oduvao Apple kada je reč o brzom punjenju baterije...

  • 7

Istraživanje Tom's Guide-a pokazalo je da iPhone 8 i iPhone X zaostaju za Android konkurencijom kada je u pitanju sposobnost brzog punjenja baterija.

Apple i Google namerno usporavaju starije telefone: Da li je ovo samo teorija zavere ili surova istina?

Test je uključivao uređaje za punjenje koji stižu uz OnePlus 5T, LG V30, Google Pixel 2 i Galaxy Note8 modele. Za iPhone 8 i iPhone X, Tom's Guide je koristio Apple-ov 29-vatni zidni adapter i "USB-C to lightning" kabl.

Kada je sama "out of the box" podrška u pitanju, Android premijum modeli već su na početku u prednosti.

Foto: Guliver/Justin Sullivan/Getty

Prvo, uređaji su testirani tokom perioda punjenja od 30 minuta. OnePlus 5T je predvodio grupu telefona, napunivši se do 59% za pola sata. Drugi je bio LG V30 sa 53 procenta. Na trećem, četvrtom i petom mestu našli su se iPhone X, iPhone 8 i iPhone 8 Plus, sa 50, 49 i 47 procenata.

Nakon ovoga, punjenje je na telefonima testirano tokom sat vremena. Rezultati su bili slični prvom testu, pa je OnePlus 5T napunjen do 93 procenta, LG V30 do 86 procenata, iPhone X do 81%, iPhone 8 do 80% i iPhone 8 Plus do 79 procenata.

Foto: Pixabay.com

Zanimljivo je da se najnoviji iPhone telefoni sporije pune od nekih konkurentskih Android telefona, iako kupci moraju da potroše dodatni novac kako bi nabavili uređaje za brzo punjenje svojih novih iPhone modela.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • munze

    5. decembar 2017 | 22:01

    Apple je posle 5 godina u odnosu na android izbacio bezicno punjenje i oled displej .90 procenata hardverskih komponenti imaju Samsungovo. doduse imaju unikatnu svetlecu jabuku..

  • Bazinga

    5. decembar 2017 | 15:48

    Ne mozemo osporiti da se iphone sporo puni, kako novi modeli, tako i stariji, ali isto tako nepobitna jebi cinjenica da su baterije na iphonu mnogo dugotrajnije, narocito na ovogodisnjim modelima. Svako ko je imao prilike da koristi, recimo, Samsung s8 i iphone 8 potvrdice ovo. Iphone 8 izdrzi skoro dva dana, dok s8 izdrzi jedva jedan...

  • M

    6. decembar 2017 | 10:27

    Iphone je za kompleksase! Ko normalan bi platio telefon 180 hiljada dinara koliko kosta Iphone X 256gb!?!?! A pritom je vecina telefona danas vrlo slicna..Ali kao sto se kaze OVCE SU ZA SISANJE!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA