iPhone vam se sam gasi kad je napolju mnogo hladno? Probajte ove trikove

Ovaj problem se dešava većini korisnika iPhone-a kada je napolju "debeo" minus

  • 3

Iako nas proizvođači pametnih telefona uveravaju da su ovi uređaji otporni na vremenske prilike, to baš i nije tako. Korišćenje iPhone-a kada je mnogo hladno ide ruku pod ruku sa drastično kraćim trajanjem baterije, pa čak i automatskim isključivanjem.

Korisnici novih iPhone-a treba dodatno da plate za brzo punjenje, a ono još i nije dobro kao na Androidima!

Međutim, evo kako to možete da izbegnete.

Brinite se za bateriju

iPhone je smešno osetljiv na ekstremne temperature. Nebrojeno puta se tokom leta dešava da moramo da ostavimo telefon na stolu u kafiću, jer nas je iPhone nakon nekoliko minuta korišćenja upozorio da je uređaj prevruć i da bi bilo bolje da ga sklonimo u hladovinu. Smartfon iz Applea takođe je osetljiv na vrlo niske temperature, što znači da ćete, kao i leti, morati da brinete za njega ukoliko planirate da ga poštedite čestog spajanja na punjač ili, zlu ne trebalo, restartovanju.

Foto: Pixabay

Ažurirajte softver

Vlasnici iPhonea X nedavno su čak dobili specijalnu nadogradnju koja je spasavala uređaj od zamrzavanja - na oduševljenje brojnih korisnika koji žive u hladnijim područjima. Vi možda nemate iPhone X, ali to ne znači da bi trebalo da zanemarite nadogradnju softvera. Sitne popravke poput podešavanja senzora za temperaturu stvari su koje zaista pomažu, što znači da biste, osim ako imate stari model, definitivno trebalo da se odlučite na nadogradnju.

Držite telefon na toplom

Ovo je relativno jednostavno - kada ste napolju na hladnoći, sklonite uređaj u džep pantalona, a ne u džep od jakne. Telefon ćete time zagrejati na telesnu temperaturu, odnosno spasiti ga od ekstremne hladnoće. Možda ovo nema direktne veze sa izdržljivošću baterije, ali dobra futrola takođe nikad nije na odmet.

Foto: Profimedia/Alamy

Ako vam se zacrni ekran

U slučaju mrskog crnog ekrana smrti, ne paničite. Idite kući, ostavite uređaj na stolu i pričekajte da se zagreje i 'odmori'. Nakon pola sata pokušajte da ga uključite i nipošto, ali nipošto ga pre toga nemojte spajati na punjač. Hladne Li-Ion baterije teško podnose punjenje.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravda

    9. decembar 2017 | 13:28

    Ma kakav Iphone! Skup je, opcije mu nisu tako jake u poređenju sa drugim, malo se pali a malo se gasi... Uzmite Huawei ili bilo koji drugi Android telefon i bićete mirni!!!

  • sale1907

    8. decembar 2017 | 19:02

    Kupite android ;-)

  • ..honor 8 korisnik .......

    9. decembar 2017 | 09:49

    Kupite huawei ili honor i mirni ste 😊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA