Apple prozivaju da je njihov novi iPhone rasista: Desetka ne razlikuje Kineze, svi su mu isti

Porodica iz Šangaja nije jedina koja je otkrila da Kinezi međusobno mogu da otključavaju iPhone X pomoću Face ID-ja

  • 2

Kompanija Apple optužena je da je rasistička nakon što je veliki broj Kineza otkrilo da svojim licem može da otključa iPhone X  koji nije njihov koristeći softver za prepoznavanje lica (Face ID).

iPhone X lošije rangiran od Osmice: Za to postoji nekoliko dobrih razloga!

Porodica iz Šangaja nije jedina koja je otkrila da Kinezi međusobno mogu da otključavaju iPhone X pomoću Face ID-ja, piše Daily Mail. Sve više Kineza zabrinuto je za sigurnost svojih podataka na iPhone-u X.

Kinez poznat samo pod imenu Liu pozvao je korisničku podršku Apple nakon što je otkrio da njegov sin takođe može da otključa majčin telefon pomoću lica. Apple je kao razlog naveo to što sin veoma liči na majku i div iz Kupertina je ovo vodio kao odvojeni incident.

Foto: Tanjug/AP

Međutim, ubrzo nakon toga pokrenuta je istraga.

Još jedna Kineskinja je takođe otkrila da svojim licem može da otključa koleginicin iPhone X. Ovo se desilo uprkos tome što njih dve uopšte ne liče i nemaju čak ni identičnu frizuru. Žene su tvrdile da je otključavanje telefona ponovljeno nekoliko puta kako bi se utvrdilo da nije u pitanju slučajna greška.

Kolegenice su potom otišle do radnje Apple-a kako bi prijavile slučaj, a tamo su otkrile da mogu da otključaju svaki telefon.

- Šta da neko uzme moj telefon i počne da kupuje stvari preko njega? Uopšte se ne osećamo sigurno - izjavila je Madam Van.

Foto: Tanjug/AP

Zbog svih navedenih primera, korisnici iPhone-a X u Kini strahuju da ovaj telefon uopšte ne može da razlikuje Kineze.

Apple tvrdi da je šansa za otključavanje telefona licem koje nije registrovano jedan u milion. Div iz Kupertina dodao je i da je zbog ovog problema svoju novu opciju testirao sa različitim ljudima širom sveta.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lopovi

    25. decembar 2017 | 14:34

    Pa ko im je kriv kad su svi isti

  • Šefķet Ramadan

    26. decembar 2017 | 09:58

    Telefon em ružan, em skup ko djavo a uz to još i ne radi...ali bitna je "fluidnost" što bi rekli "srećni" korisnici...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA