≫ 

Najgora imena Android telefona u poslednjih 10 godina

Pamtiće ih ne po uspehu, već po imenu

  • 1

Mnogi proizvođači su uspeli da savladaju davanje imena telefonima poslednjih godina, ali put do naziva koji će fascinirati korisnike nije bio bez rupa.

Davanje imena ne može se raditi po nekom šablonu ili formuli, a ideja koja u jednom trentuku može zvučati čudesno, u drugom se može pretvoriti u pravu katastrofu.

Svi kul telefoni iz rep spotova 2000-ih

A ovo su možda neke od najgorih, barem kada su imena u pitanju:

Samsung Galaxy S II Epic 4G Touch

Foto: Wikimedia/TechGizmo

Ovu listu nije moguće započeti bez spominjanja modela Samsung Galaxy S II Epic 4G Touch koji je bio u ponudi mobilnog operatora Sprint. Najgore od svega, pored groznog imena, u pitanju je bio prilično solidan telefon - bio je jedan od prvih 4G telefona, prilično brz i moćan za to vreme.

Samsung Galaxy S II Epic 4G Touch je imao i prilično velik 4.52-inčni displej (ili se barem tada činio velikim), ali i ime koje je bilo dovoljan razlog da ga potpuno ignorišete.

Acer Liquid Zest Plus

Osoba koja je odobrila ovo ime sigurno zaslužuje neku nagradu. Telefon je najavljen pre 2 godine i predstavljao je budžetni telefon sa imenom koje više pripada nekom šamponu.

Prilično zanimljiv detalj bila je mogućnost uklanjanja zadnje strane i stavljanje providnog poklopca, a veliki plus bila je i 5.000mAh baterija, za koju je Acer tvrdiod a može da izdrži 3 dana korišćenja.

HTC ChaCha

Malo ko se seća ovog telefonapošto je njegova proizvodnja prekinuta svega nekoliko meseci nakon zvaničnog predstavljanja. ChaCha je u različitim delovima sveta prodavan pod različitim nazivima, kupci u SAD su ga znali kao

HTC Status, dok su ga mnogi drugi zvali HTC CHaChaCha.

Ovo je bio prvi telefon koji je bio fokusiran na Facebook sa fizičkom tastaturom i posebnim dugmetom za ovu društvenu mrežu.

LG G7 ThinQ

Foto: Promo

Ovo je najsvežiji uređaj na listi, zapravo, još ga nije moguće ni kupiti. Međutim, dok LG G7 postaje prilično solidan telefon, varijanta sa ThinQ nastavkom nije uspela da pridobije mušterije - da omžda ime nije problem?

ThinkQ je zapravo ime ekosistema iza kog stoji veštačka inteligencija i LG već ima nekoliko kućnih uređaja sa ovim brendingom, tako da - ovo najverovatnije neće biti poslednji ThinkQ telefon.

Casio G'zOne Commando

Iako je samo ime dovoljno komplikovano, apostrof dodatno unosi zabunu u njegovo pravilno izgovaranje.

Pored tragičnog imena, Ovo je bio prilično zanimljiv telefona. Napravljen je da bude izdržljiv i bio je jedan od prvih telefona otpornih na vodu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Profesionalac

    2. jun 2018 | 12:25

    Kao prvo, telefoni nemaju ime, nego naziv! Kao drugo, trebali ste pomenuti i "brendirane" kineske nazive mobilnih telefona, tipa "Xiaomi" (jedan od uređaja je Xiaomi Redmi Note 5A), koji se čita "šaomi", po ne znam kojoj logici, možda je tako u kineskom jeziku. Svak normalan bi to pročitao "ksiaomi". Zamislite samo da neko čuvena svjetla "Xenon", izgovara kao "šenon"! Nema nikakve logike! Vjeovatno nećete objaviti moj komentar. Danas su rijetki ljudi koji hoće da cijene tuđe mišljenje, ako se razlikuje od njihovog! Hvala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA