≫ 

Apple najavio iOS 12 i objasnio kako će ubrzati starije iPhone uređaje

Novi iOS će posebno obradovati vlasnike starijih Apple uređaja

  • 1

Apple je najavio novu verziju svog mobilnog operativnog sistema iOS 12, a posebno dobre vesti su da će posebno dobro raditi na starijim iPhone uređajima.

Kreg Federiđi, stariji potpredsednik zadužen za softver u Appleu najavio je novi softver na kompanijinoj konferenciji za developere u Kaliforniji.

Novi iPhone će imati komponentu koju nema nijedan drugi telefon na svetu

On je potvrdio da će novi apdejt biti besplatan, kao i da će raditi na istim uređajima koje je podržavao i iOS 11.

Foto: Pixabay.com/Novi iOS će ubrzati starije Apple uređaje

Sudeći po njemu, novi softver će ubrzati starije iPhone uređaje, tako da će se aplikacije pokretati 40 odsto brže, dok će tastatura biti brža za 50 odsto prilikom kucanja poruka.

Federiđi je izjavio i da će se kamera pokretati 70 odsto brže na starijom iPhoneima i iPadovima nakon instaliranja novog operativnog sistema.

Pored poboljšanja performansi starijih uređaja, iOS 12 donosi i poboljšanu pretragu fotografija i određene novitete na polju izmenjene realnosti.

Takođe, određene poboljšanja doživeo je i Appleov lični asistent Siri.

Foto: Apple/Značajna unapređenja doživela je i Siri

Nova funkcija pod nazivom "prečice" (shortcuts) dozvoljava aplikacijama koje nisu Appleove da koriste sve mogućnosti koje ima Siri.

Još jedan veliki novitet jeste ograničavanje vremena koje možete da provodite u koriščenju određenih aplikacija. Sada je moguće odrediti vremenski limit za korišćenje aplikacija kao što su Instagram ili WhatsApp, nakon čega će biti blokirano njihovo korišćenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moske

    5. jun 2018 | 12:53

    Sistem kao što je prethodno bilo najavljeno, prvenstveno je fokusiran na bezbjednost i ispravke grešaka koje su bile u Ios 11. Ima još funkcija koje Apple nije objavio jer nije bilo vremena, neke od njih su: Animacije Animacije će se otvarati brže SMS jednokratni pristupni kod za automatsko ispunjavanje Unesite lozinke s upravitelja lozinki treće strane Dijeljenje lozinke Automatska jačina lozinke i upozorenja o ponovnom korištenju Siri vam može pomoći da pronađete vašu lozinku Kritična upozorenja Poboljšana RAW foto podrška Geste iPhonea X na iPadu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA