Novi iPhone bi napokon mogao da ima funkciju koja mu fali od izlaska prvog modela

Apple se sprema da ozbiljno obraduje svoje fanove

  • 2

Sudeći po najnovijim informacijama, jedan od tri nova iPhonea bi mogao da ima nešto za čime korisnici vape od izlaska prvog modela.

U pitanju je podrška za dve SIM kartice. Ovo je veoma popularno u brojnim delovima sveta, ali ne i toliko u Americi, gde je Apple baziran.

Video prikazuje svaki inč dva nova iPhonea

O ovome se već pričalo u prošlosti, ali sada smo dobili i svojevrsnu potvrdu od kompanije iz Kupertina zahvaljujući delu koda koji je uključen u iOS 12 developer beta 5.

Foto: Promo/Da li će iPhone napokon podržavati 2 SIM kartice?

Komponenta sistema koja generiše dijagnostičke izveštaje u kodu sada ima delove koji se odnose na status drugog SIM slota.

Ovo može da bude dokaz da Apple razmišlja o stvaranju potrebnog softvera koji podržava dual SIM funkcionalnost telefona u novoj verziji iOS-a.

U kodu se pominje i drugi SIM slot, što znači da će postojati dva fizička slota, a ne samo mogućnost da se koristi SIM kartica zajedno sa eSIM-om.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    2. avgust 2018 | 08:34

    Kasne samo 20 godina...

  • Pera

    2. avgust 2018 | 14:05

    Ma čisto sumnjam, po mom mišljenju Amerikanac koji želi dve kartice, nosiće dva telefona. Mislim da je neisplativo za kompaniju Apple, možda će biti samo dostupan za azijsko tržište. Takozvani "DualSIM" je trebao dugo vreme da se probije u Evropi, dok su u Aziji već koristili dugo vremena. Ja lično koristim DualSIM sa Galaxy S9, pošto sam stalno na poslovnom putu SRB-D, korisno mi je da ne prebacujem stalno SIM kartice. Inače koga zanima, Srbija jedna od prvih država u Evropi gde se koristilo DualSIM, još u starije nepametne telefone. Skoro svaki mobilšop je imao iz Kine metalnu pločicu u obliku tadašnje SIM kartice, zlatni čipovi od dve SIM kartice su se sekli i ubacivali onda preko te pločice u telefon. Tada su bili samo Mobtel063 i Telekom064. DualSIM i prvi DualSIM telefoni su nastali u kini, zbog razloga da je bilo preko 30 provajdera, i nisu bili u sporazum, tako da se u susednom gradu naplaćivao roming. Tako ako ste u Kini živeli u jednom gradu, a radili u drugom, imali ste dve kartice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA