Android 9.0 dobio je i svoje zvanično ime - Android Pie i dostupan je već danas!

Najnoviji Google mobilni operativni sistem dobio je i svoje zvanično ime, Android 9 Pie, i spreman je da vaš mobilni telefon učini efikasnijim, prostijim za korišćenje, i što je, složićete se, posebno interesantno, ovo ažuriranje je potpuno besplatno!

  • 1

Deveta po redu velika objava, Android Pie, donosi mnoštvo novih funkcija zasnovanih na veštačkoj inteligenciji kako bi se u potpunosti prilagodio ličnim potrebama korisnika. Google ovim ažuriranjem čini korišćenje mobilnih telefona prostijim, sigurnijim, i daleko efikasnijim.

Foto: Pixabay.com

Ali, pređimo na stvar:

- Šta je tačno Android Pie?

Kratko i jasno, u pitanju je najnovija verzija Android operativnog sistema, Android 9.

- Kada će tačno Android Pie biti dostupan?

Od danas na Pixel i Essential mobilnim telefonima, tokom 2018-2019 postaje dostupan i na brojnim drugim mobilnim uređajima.

- Koliko će Android Pie koštati?

Svakako za mnoge bitno pitanje je cena, a odgovor je... apsolutno ništa, ažuriranje je potpuno besplatno!

Foto: Telegraf

Samo neke od brojnih opcija koje donosi Android Pie učiniće svakodnevno korišćenje vašeg mobilnog telefona daleko prostijim i ujedno produžiti i "život" baterije na uređaju. Adaptivna AI tehnologija poput Adaptive Battery i Adaptive Brightness prilagođavaće osvetljenje ekrana ili potrošnju baterije u svakom momentu po trenutnim potrebama korisnika i što efikasnijeg funkcionisanja mobilnog uređaja.

Zahvaljujući novim funkcijama fokusiranim na "machine learning", koje će vaš telefon učiniti još pametnijim, može se reći da će telefon "slušati" vaše želje i bazirano na korisnikovim aktivnostima, predviđati koju funkciju ili aplikaciju biste u datom trenutku poželeli da koristite i App Actions funkcija će preusmeriti raspoložive resurse telefona na željene aplikacije koje najviše koristite, baš u pravom trenutku kada vam budu i potrebne.

Ono što Android Pie takođe donosi je i nova sistemska navigacija. Uobičajena tri tastera pri dnu sada su zamenjena sa dva, dok se Overview mod otvara jednostavnim prevlačenjem na gore iz bilo koje aplikacije. Obaveštenja takođe su ažurirana, sa novim izgledom ikonica i proširenim pregledom poruka i smart reply opcija.

Jedna od posebno interesantnih funkcija, s obzirom na količinu vremena koje ljudi provedu uz telefon, je i Digital Wellbeing koji će pratiti upotrebu aplikacija kako bi vas na vreme upozorio i sprečio njihovo preterano korišćenje.

Foto: Pixabay.com

Android Pie će srećnim korisnicima stići kao OTA apdejt, i sve što je potrebno je da odete u Settings > System > System Update i proverite da li ste novi operativni sistem preuzeli. Takođe vam može stići i notifikacija da je Android 9 ažuriranje dostupno za vaš uređaj.

Sve što preostaje je da izaberete download i novi Android operativni sistem instalirate, ali pre toga se uverite da je baterija na vašem telefonu napunjena pošto instalacija sistema se može prekinuti ako vam je telefon "pri kraju".

Vlasnici Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, i Essential mobilnih uređaja već danas, u par prostih koraka, mogu instalirati novi Android Pie operativni sistem, dok će korisnici drugih android uređaja na žalost, morati još malo da se strpe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA