≫ 

Kinezi otkrili: iPhone XS krije veoma neprijatno iznenađenje i zbog toga bi trebalo da kupite jeftiniji XS

Apple postaje sve perfidniji u svojim nastojanjima da vam proda naskuplji telefon koji ima u svojoj ponudi

  • 13

Appleova naredna generacija iPhonea sada i može da se kupi.

Novi iPhone XS i masivni iPhone XS Max biće na meti miliona kupaca širom sveta, ali Apple je upravo potvrdio jedan razlog zbog kog bi trebalo da razmislite o kupovini jeftinijeg iPhonea XR.

Evo koliko će novi iPhone modeli koštati u Evropi - i bolje da sednete

Sve se svodi na stvar koja je kupcima najvažnija - bateriju.

Apple na svojoj zvaničnoj stranici Apple kaže da baterija iphonea Xs traje samo 30 minuta duže u poređenju sa modelim iPhone X, ali ako malo detaljnije pogledate sve podatke, primetićete da, ne samo da su specifikacije identične, već je i vreme koje možete da provedete razgovarajući smanjeno za jedan sat.

Kako je ovo moguće kada Apple tvrdi da je iPhone XS A12 čipset 50 odsto efikasniji i koristi manje energije nego iPhone X?

E, sada znamo.

Foto: Tanjug/AP

Zahvaljujući kineskom ministarstvu industrije i informacionih tehnologija koje od svih proizvođača traži da deklarišu kapacitet baterije svakog uređaja - jer Apple bira da to ne stavlja na svom sajtu.

A dokumenti koje je Apple morao da da otkrivaju da iPhone XS u sebi ima manju bateriju od modela X.

I dok je iPhone X imao razočaravajući kapacitet od 2.716mAh, iPhone ima još slabiju bateriju - 2.658mAh.

Ova stagnacija iPhonea XS može se objasniti kao Appleov pokušaj da proba da korisnicima proda skuplji XS MAX model koji ima bateriju značajno većeg kapaciteta (3.174mAh).

Foto: Pixabay.com

Iako Apple tvrdi da unutar telefona nema dovoljno prostora za veću bateriju, postoje proizvođači koji u svojim uređajima nude 4.000mAh baterije.

Pritom, nije samo u domenu teorije da tvrdimo da Apple može mnogo bolje od ovoga, jer je to zapravo uradio sa modelom XR koji ima 2.942mAh bateriju.

I sasvim je onda logično zaključiti da baterija modela XR traje znatno duže od one na modelu XS.

To uopšte nije loše za uređaj koji je minimum 250 evra jeftiniji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    21. septembar 2018 | 17:25

    Delimicna istina. Poredite kapacitete baterija razlicitih uredjaja. Ako u porsche stane 70l goriva a u punta 35l ne znaci da ce porsche sa svojim rezervoarom preci duplo vecu kilometrazu od punta. To zavisi od vise parametara...na vecem ajfonu jeste veca baterija ali i veci ekran koji trosi znatno vise energije. Tako da je ovakvo suvo poredjenje kapaciteta nezahvalno i netacno

  • Iphone User

    21. septembar 2018 | 22:01

    Veličina baterije nije razlog njenog dužeg trajanja. A12 je puno efikasniji od A11, te samim tim ne postoji ni potreba za većim baterijom.

  • Kiru

    21. septembar 2018 | 16:38

    Lep naslov

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA