≫ 

Najbolji PC na svetu napravljen je u Srbiji - pogledajte specifikacije i sve inovacije koje su mu Nenad, Nemanja i Dušan dali

Najmoćniji kompjuter na svetu napravljen je u Srbiji.

  • 18

Pre samo 9 meseci Nenad, Nemanja i Dušan oformili su „AXE-R“ tim i napravili najatraktivniji kompjuter na svetu koji im je doneo dve prve nagrade na prestižnom svetskom prvenstvu u modifikacijama i inovacijama računara i računarskih komponenti Case Mode World Series!

U pitanju je Nagrada publike, kao i prvo mesto u kategoriji „Scratch Build“.

Nesvakidašnji atraktivni heksagoni dizajn, impresivne komponente AI (artificial inteligence) su ono što AXE-R izdvaja i čini ga posebnim u odnosu na sve ostale računare.

Foto: Axe-R

AXE-R kućište poseduje skup senzora koji u svakom momentu prate sve vitalne parametre računara (vlažnost i temperaturu vazduha). AXE-R kućište samo brine o komponentama – ukoliko dođe do curenja tečnosti automatski se gasi, ukoliko je temperatura unutar istog neoptimalna poklopac se automatski otvara zarad dodatne ventilacije. AXE-R je nemoguće upaliti bez fizičkog ključa, niti otvoriti poklopac „haube“ bez kodiranog i skrivenog RF ključa. Takođe, „hauba“ je pokretna i automatski se otvara/zatvara.

Sve gore navedeno je upravo ono što krasi AXE-R računar i što ga je dovelo do glavnih nagrada.

Foto: Axe-R

Prvi put u istoriji CMWS 2018. svetskog takmičenja jedan projekat je osvojio prvo mesto u kategoriji glasanja publike, kao i prvo mesto u apsolutno najtežoj kategoriji „Scratch Build“ koju je ocenjivao stručni žiri.

Ovaj projekat udaljio se od svega konvecinalnog i onog na šta se tržište naviklo - preko rasporeda komponenti pa sve do detalja poput senzora, osvetljenja, vodenog hlađenja… što je prepoznala publika, ali i stručnjaci.

Foto: Axe-R

- Na ovaj način pokazali smo da PC kakav svi poznajemo može da se redefiniše. Ali ono što je jako bitno je i da se motivišu mladi ljudi iz celog regiona i da im se pokaže da je sve moguće ukoliko imaš dobru ideju, volju i ambiciju da nešto postigneš. Upravo zbog toga naš tim je pripremio detaljan video serijal sa pregršt epizoda na PCAXE Youtube kanalu, u kojima kroz edukaciju, na zanimljiv način prikazuje razvoj projekta i kako se uz posvećen rad i trud sve može postići“ – izjavio je AXE-R tim.

AXE-R specifikacije:

CPU: AMD Threadripper 1950x

Kućište: Scratch build

Napajanje: Cooler Master V1200 Platinum

Matična ploča: Gigabyte AORUS X399 Gaming 7

GPU: Gigabyte Vega 64 CF2

Memorija: ADATA XPG 8  x8 GB DDR4 RGB

Skladšte: ADATA XPG SX8000 PCIe Gen3x4 M.2

Tečno hlađenje: EKWB full custom dual-loop

Dodatno: Cooler Master MA120 RGB ventilatori

VIDEO: Ukrali gomilu kompjuterske opreme da bi "kopali" Bitkoin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duda

    23. avgust 2018 | 15:55

    Genijalci. Bravo!

  • Dejan

    23. avgust 2018 | 18:17

    A zasto se niko od vas pametnih kriticara nije setio i napravio i pobedio

  • Bane

    23. avgust 2018 | 17:14

    Svako ko se bavi igranjem igrica na kompjuteru zna koliko je ovo lako da se napravi. To jeste,ništa sem kućišta nisu oni napravili nego kupili matičnu ploču,procesor,memoriju,napajanje,grafičku kartu i hlađenje na ebayu i samo sastavili. Treba ti 2,3 hiljade eura,sedam dana da dođu delovi i sat ili dva vremena da sastaviš,uz put sve dođe sa kablovima i utičnicama. Ko se i malo razume zna da je ovo lakše napraviti nego promenuti lamelu na bilo kom autu,ali hajde kredit za trud.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA