Microsoft radi na novom Windowsu da bi nam olakšao život - a zapravo može da ga opasno zakomplikuje

Dobre vesti koje bi mogle da se pretvore u veoma loše

  • 2

Microsoft je shvatio da ima veliki problem sa korišćenjem Windowsa 10 na slabijim mašinama koje dolaze sa manje prostora za skladištenje podataka.

Problem je u činjenici da, kada krenete da skidate apdejte, ne postoji dovoljno prostora na hard disku i da ih instalirate bez korišćenja eksternog hard diska.

Ako imate Android telefon, Windows 10 je upravo postao vaš najbolji prijatelj jer donosi opciju o kojoj vlasnici iPhonea mogu samo da sanjaju

Jedno rešenje jeste da proizvođači počnu da prave jeftinije uređaje sa više prostora na hard disku, a drugo je da se smanji sam Windows 10.

Opcija 2. je očigledno lakša, i to je ono što je Microsoft odlučio da uradi.

Foto: PIxabay.com

Kompanija trenutno radi na novoj verziji Windowsa 10, koja se interno naziva Windows 10 Lean.

Ova verzija namenjena je isključivo uređajima koji imaju samo 16GB interne memorije, prvenstveno tabletima i HDMI kompjuterima na stiku koji su počeli da se pojavljuju proteklih nekoliko godina.

Cilj je da novi Windows bude 2GB manji od čiste instalacije Windowsa 10 Pro x64.

Microsoft planira da ovo postigne tako što će "iseći" određene funkcije, a ne kompatibilnost, pa će korisnici tako, primera radi, izgubiti pristup Internet Exploreru i Registry editoru.

Zapravo, zamislite bilo koju aplikaciju ili funkciju koju neko najverovatnij eneće koristiti na slabim uređajima, i verovatno neće bit ideo novog Windowsa.

Ipak, ova odluka može da bude mač sa dve oštrice, jer nova verzija operativnog sistema može da ohrabri proizvođače da nastave da šalju uređaje sa samo 16GB interne memorije i tako zapravo umesto rešavanja, napravi novi problem za korisnike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    15. oktobar 2018 | 08:08

    Windows 7 je izmisljen! Sve posle njega komplikuje zivot :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA