Nova istorija svetskih berzi je napisana! Plus besplatna knjiga za trgovanje na berzi

Da li ste znali da pored indeksa, na umreženoj svetskoj berzi može da se trguje i valutama, zlatom, naftom i akcijama najvećih svetskih kompanija (takozvani CFD-i)? Interesuje vas kako?

  • 1

Od početka godine do danas, Dow Jones indeks je porastao 5,4%, a pre dva meseca dostigao je svoj istorijski maksimum, prebacivši 21.000 poena.

Snažan rast berzanskih indeksa, naročito američkih, kakav dugo vremena nije zabeležen, obeležio je kraj 2016. i početak 2017. godine.

Da li ste znali da pored indeksa, na umreženoj svetskoj berzi može da se trguje i valutama, zlatom, naftom i akcijama najvećih svetskih kompanija (takozvani CFD-i)? Interesuje vas kako?

KapitalRS, samo danas svim čitaocima Telegrafa poklanja knjigu "Trgovanje na svetskoj berzi za početnike" koji možete besplatno preuzeti ovde.

Ukratko o Dow Jones indeksu

Foto: Wikipedia/Kowloonese Foto: Wikipedia/Kowloonese

Dow Jones Industrial Average je najstariji berzanski indeks na svetu.  Nastao još 1896. godine, on objedinjuje 30 velikih američkih kompanija čijim se akcijama trguje na Njujorškoj berzi – crème de la crème američke ekonomije.  Ovaj indeks je dugo vremena predstavljao reper za kretanje celokupnog američkog tržišta akcija, ali ga od polovine prošlog veka, na tom mestu, polako odmenjuje sveobuhvatni(ji) berzanski indeks, S&P500.

Knjigu "Trgovanje na svetskoj berzi za početnike" možete i Vi danas besplatno preuzeti ovde.

Najveći rast u istoriji

Foto: Wikipedia/Ryan Lawler Foto: Wikipedia/Ryan Lawler

Od početka godine do danas, Dow Jones indeks je porastao 4,5%, a pre mesec dana dostigao je svoj istorijski maksimum, prebacivši 21.000 poena, da bi se do danas vratio na oko 20.650 poena. Na kretanje cena akcija, a time i indeksa, osim događaja koji se tiču samih kompanija koje ulaze u njegov sastav, utiču i (geo)politička previranja, ratovi, krize itd. koje predstavljaju tzv. sistematski rizik.

Knjigu "Trgovanje na svetskoj berzi za početnike" možete i Vi danas besplatno preuzeti ovde.

Svi materijali su pripremljeni i odobreni od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ..., видим сви визионари, ...

    6. maj 2017 | 10:33

    Каква алхемија, фиктивним стварима одузимаш материјално.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA