Sajber napad na britanske bolnice: Hakeri traže novac za "pokvarene" telefone i kompjutere

Pacijentima je poručeno da su sve operacije koje nisu hitne, otkazane

  • 0

Britanske bolnice bile su primorane da preusmeravaju pozive upućene hitnoj pomoći zbog sumnje da je na njih izveden sajber napad i to na celoj teritoriji zemlje, prenosi Rojters.

Treći svetski rat počinje sledeće godine! Anonimusi imaju uznemirujuće upozorenje: tri sile učestvuju, borba će biti brutalna i brza (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nacionalna zdravstvena služba Velike Britanije je saopštila da je 16 organizacija iz tog sistema zahvaćeno sajber napadom.

"Dejli telegraf" je objavio da hakeri traže otkup i da, prema dostupnim informacijama, u bolnicama ne rade telefoni i kompjuteri, a u nekim od bolnica se primaju samo hitni slučajevi, dok je pacijentima poručeno da su sve operacije koje nisu hitne otkazane.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Posle nečega za šta se sumnja da je sajber napad izveden na nacionalnom nivou preduzimamo sve moguće mere predostrožnosti kako bismo zaštitili naše lokalne sisteme Nacionalne zdravstvene službe - objavio je na Tviteru ogranak NHS za Mersisajd na severu Engleske.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA