≫ 

DECA U SRBIJI MASOVNO IGRAJU OVU IGRICU: A ona je namenjena obolelim od autizma!

Izgleda toliko benigno, a izuzetno je zarazna

  • 35

U Srbiji se pojavila igračka za decu i odrasle za ublažavanje stresa. Fidžet spiner je za kratko vreme postao popularan, tako da se nadamo da više nećemo čuti za jezivu rusku igricu "Plavi-kit". Deca ocu spravu sve češće koriste, ali zabrinjava podatak da je ona napravljena za decu OMETENU U RAZVOJU! Kako to da je toliko zarazna zdravoj deci u Srbiji?!

Zbog igrice "Plavi kit" dečak iz Velike Plane preživljava pakao: Čuvaj se da ti ne stradaju roditelji, ubićemo ti brata

Dečak (13) se kasapio hemijskom: Uzbuna u Velikoj Plani zbog jezive ruske igrice "Plavi kit"

Fidžet spiner je najpopularnija igračka ovog leta, klinci u Srbiji je ne izbijaju iz ruku, a namenjena za one koji imaju poremećaj pažnje, one koji pate od anksioznosti i autizma!

Potrebno je višak energije usmeriti na Fidžet spiner umesto na okolinu.

- Rekli su nam da fidžet služi za koncentraciju, ali mi se igramo sa njim i izvodimo razne trikove na što zanimljiviji način - ispričala su nam deca koja su se zatekla ispred prodavnice u kojoj se prodaje fidžet spiner u Beogradu.

Kad smo jednog dečaka od 12 godina pitali što to igra, rekao je zato što mu je dosadno i da smanji nervozu.

Očigledno je da je popularnost ove "spravice" pokazatelj u kom stanju duha je omladina u Srbiji - potrebna im je vežba i antistres.

U MNOGIM ŠKOLAMA JE ZABRANJENA

Najpopularnija igračka ovog leta je, da ponovimo, namenjena za one koji imaju poremećaj pažnje, one koji pate od anksioznosti i autizma, piše livescience.

Međutim, zabranjena je u mnogim školama širom SAD zbog đaka koji se više igraju nego što uče.

U pitanju je mala klizna loptica koja može da se rotira između prstiju, čime izaziva ugodne osećaje, oslobađa od stresa i napetosti.

Međutim u poslednje vreme ovaj uređaj je počeo masovno da se koristi u zabavnim video klipovima, a stručnjaci upozoravaju da zabrana ovog uređaja, može samo da šteti deci kojima je svakodnevno potrebna! Nikome još nije jasno zbog čega je zabranjena kada mnogo pomaže deci.

Škole u Čikagu, Masačusetsu, Bruklinu, na Floridi su zabranili korišćenje ove "igračke", a mnogi su se složili da ovo nije nikakva igračka, niti modni detalj, već sredstvo koje je potrebno velikom broju dece u ublažavanju nervoze i anksioznosti, kao i oslobađanju od negativne energije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Osoba koja je koristi, u jednoj ruci sa kažiprstom i palcem drži centralni deo spinera, a drugom rukom povlači jedan od krajeva koji započinje rotaciju celog spinera.

U kasnijim fazama korišćenja, posebno odrasli, lako mogu da barataju i jednom rukom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Cena fidžet spinera se po specijalizovanim prodavnicama kreće od 700 do 3.000 dinara, ali se u kineskim prodavnicama može pronaći i za mnogo manje novca.

Pogledajte kako izgleda deset najskupljih fidžet spinera:

Daljinac baner

(K.Bezbradica - k.bezbradica@telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasmina

    21. maj 2017 | 20:01

    E vecu glupost nisam cula. Kako da ne, sve zivo je neka velika teorija zavere proriv Srba i Srbije. U Svajcarskoj svako dete od pre nedelju-dve to vrti. Sada je hit. Za par sedmica ce vec biti zaboravljeno. I mi smo se igrali sa klik klakom( ko se toga jos seca) pa nista. U danasnje vreme bi izmislii da je to za npr. dementne ili agresivne osobe ili sta vec. Razne gluposti teorija zavere ne bi li prodali novine.A i mi sto ovo i citamo.

  • Bond

    21. maj 2017 | 18:50

    Ovo su tri lagera oko centralnog. Neverovatno dobro je izbalansiran. Vrti se i to je to. Malo modernija cigra

  • No357

    21. maj 2017 | 17:10

    Cuj samo za decu...Ja mator pa sam odusevljen ovom spravom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA