Google kupio deo HTC-a za 1,1 milijardu dolara: Zbog toga bi za par godina mogao da pregazi Apple

- Buduće kolege iz HTC-a su neverovatne i sa njima smo sarađivali na Pixel porodici pametnih telefona. Veoma smo uzbuđeni što ćemo uskoro postati jedan tim - izjavio je Rik Osterloh, šef hardverskog dela Google-a

  • 0

Kompanija Google kupila je deo HTC-ove mobilne divizije za 1,1 milijardu dolara, pa će tako 2.000 zaposlenih u tajvanskoj kompaniji preći da radi kod internet giganta.

Google 4. oktobra predstavlja nove Pixel telefone: Da li će biti moćniji od iPhone-a i Samsunga?

- Buduće kolege iz HTC-a su neverovatne i sa njima smo sarađivali na Pixel porodici pametnih telefona. Veoma smo uzbuđeni što ćemo uskoro postati jedan tim - izjavio je Rik Osterloh, šef hardverskog dela Google-a.

Dogovor koji su sklopili dva giganta odnosi se i na neekskluzivne licence koje HTC ima u svojoj intelektualnoj svojini, piše "The Verge".

Piter Šen, šef finansija u HTC-u, izjavio je da će tajvanska kompanija nastaviti da zapošljava 2.000 radnika, što je za 2.000 manje nego do sada. To znači da je ovo prisvajanje zapravo nabavka talenata, a ne resursa za Google.

HTC će nastaviti sa sopstvenom proizvodnjom pametnih telefona, čak šta više, generalna direktorka ove kompanije, Šer Veng, istakla je da će ovaj dogovor obezbediti nastavak inovacije HTC-ovih prozivoda. Takođe, u saopštenju za novinare istaknuto je i da tajvanski gigant aktivno radi na novom flagship" pametnom telefonu.

Foto: Tanjug/AP

Ovo je drugi put da je Google izvršio veliku kupovinu kada su u pitanju proizvođači mobilnih telefona.

Podsetimo, pre šest godina Google je kupio Motorolu za 12,5 milijardi dolara.

Kupovinom dela HTC-a, Google će sada direktnije izazivati Android proizvođače kao što su Samsung, LG, Huawei...

Foto: Pixabay.com

- Veoma smo uzbuđeni zbog proizvoda koje spremamo za 2017, ali smo još inspirisaniji onime što ćemo korisnicima ponuditi za pet, deset, pa čak i 20 godina. Kreiraćemo predivne proizvode na koje će se ljudi oslanjati svakodnevno - dodao je Osterloh.

Takođe, ovaj potez bi Google mogao da približi Apple-u i pomogne mu u kreiranju telefona koji će imati savršen spoj hardver i softvera.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA