Ctrl-Alt-Delete opcija je trebalo da izgleda potpuno drugačije: Bil Gejts otkrio tajnu koju je čuvao još od kada je napravio Windows

Ova komanda se na starijim verzijama Windowsa koristila za restartovanje računara, a danas otvara "Task Manager" meni

  • 0

Bil Gejts, osnivač kompanije Microsoft i tvorac legendarnog Windows operativnog sistema, žali što komandu Ctrl - Alt - Delete nije napravio na drugačiji način.

Kako žive i šta rade vikendom Bil Gejts i drugi uspešni ljudi!

- Ukoliko bih mogao da napravim malu izmenu, napravio bih da se komanda Ctrl - Alt - Delete pokreće jednim tasterom - izjavio je Bil Gejts na Bloombergovom Global Business Forumu u Njujorku, piše "Mashable".

Ova komanda se na starijim verzijama Windowsa koristila za restartovanje računara, a danas otvara "Task Manager" meni.

Gejts je prethodno objasnio da je  za ovu "grešku" kriv dizajner IBM-a. Naime, IBM-ovi inženjeri su kontruisali izgled tastature koje poznajemo danas, a prema rečima Gejtsa, čovek koji je dizajnirao tastaturu odbio je da napravi odvojeno dugme za pokretanje "Task Managera".

Ova kombinacija tastera nikada nije planirana da se koristi od strane običnih korisnika.

Foto: AP/Tanjug

IBM-ovi programeri su Ctrl-Alt-Delete koristili kao opciju za instant restartovanje Windowsa sistema, što je u suštini prilično logično jer je veoma teško pritisnuti sva tri tastera istovremeno.

Microsoft je odavno napustio komandu Ctrl-Alt-Delete za restartovanja računara, pa se ona danas koristi za pokretanje "Task Managera".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA