Facebook i Microsoft postavili optički kabl preko Atlantskog okeana: 16 MILIONA PUTA je brži od prosečnog interneta (VIDEO)

Kabl se proteže od Bilbaoa u Španiji do Virdžinija Biča na istočnoj obali SAD

  • 3

Političari i lideri tehnoloških firmi objavili su danas da je završeno postavljanje ispod Atlantskog okeana novog kabla za brzi prenos podataka, dugog više od 6.000 kilometara.

Ljudi koji su alergični na WiFi: Beže u šume kako bi se sakrili od tehnike, a poruku koju šalju svetu je jeziva!

Predstavnici Facebooka i Microsfta pridružili su se danas guverneru američke države Virdžinije i dvojici senatora u Vilijamsburgu da proslave završetak postavljanja tog kabla.

Kabl se proteže od Bilbaoa u Španiji do Virdžinija Biča na istočnoj obali SAD. Preko njega može da se prenosi 160 terabita po sekundi. To je 16 miliona puta brže nego prosečna kućna internet konekcija ili gledano drugačije može da prenosi istovremeno 71 miliona videa visoke definicije.

Kabl je nazvan Marea, što na španskom znači plima. To je zajednički projekt kompanija Microsoft, Facebook i globalne telekomunikacione kompanije Telxius.

Ovaj kabl odgovoriće na rastuću tražnju za infrastrukturom širom sveta, a takođe će doprineti da mreža postane pouzdanija.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA