Bil Gejts otkrio koji telefon koristi i nije onaj na koji smo svi pomislili

U intervjuu je pored pitanja koji telefon koristi, bilo i reči o odnosu sa Stivom Džobsom, osnivačem kompanije Apple sa kojim se više puta sukobljavao

  • 6

Osnivač Microsofta i najbogatiji čovek na svetu, Bil Gejts, otkrio je da sada koristi Android pametni telefon.

Ctrl-Alt-Delete opcija je trebalo da izgleda potpuno drugačije: Bil Gejts otkrio tajnu koju je čuvao još od kada je napravio Windows!

Gejts je u intervjuu za Fox News Sunday rekao kako je nedavno prešao sa Windows Phone uređaja na Android.

Nedavno sam se prebacio na Android, sa mnogo Microsoft-ovog softvera - istakao je Gejts.

U intervjuu je pored pitanja koji telefon koristi, bilo i reči o odnosu sa Stivom Džobsom, osnivačem kompanije Apple sa kojim se više puta sukobljavao.

- Moj odnos sa Stivom obuhvatao je sve zamislive aspekte. Naročito u poslednjih nekoliko godina, dok se borio s rakom, naše prijateljstvo je ojačalo. Uradio divan posao sa Pixar-om i Apple-om. On i ja imali smo mnogo toga zajedničkog. Na neki način bili smo i različiti. Stiv je bio genije, apsolutno neverovatan - rekao je Gejts.

Na pitanje kakve računare koristi, osnivač Microsofta je rekao: "Divno je što Apple nastavlja dobro da radi. Nekim slučajem koristim samo Windows računare".

Printskrin: Youtube/ Windows

Nastavio je da hvali Džobsa za to što je pomogao "negovanju fantastične konkurencije" u oblasti tehnologije, ali kad ga je novinar pritisnuo, priznao je da ne koristi iPhone.

- Ne, iPhone ne - rekao je Gejts s osmehom.

Inače, Gejts je 2013. izjavio da njegova deca "nikad nisu tražila Apple proizvode".

- Oni vole svoje Windows telefone i Windows računare - rekao je tada.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toša

    28. septembar 2017 | 11:46

    Auuuu...! Kako je ovo bitno za svetsku populaciju.

  • Sibin

    29. septembar 2017 | 20:44

    Pa normalno,nece covek da koristi krševe

  • Sasa

    1. oktobar 2017 | 19:33

    Uopste mi nije jasno zasto se porede windows i Apple. Windows proizvodi operativni sistem za kompjutere i bas ga je briga na kojoj platformi rade samo da ih pokrece windows sistem. Apple na drugoj strani pre svega proizvodi hardwer dakle opremu kao sto su racunari i telefoni. Pa jos od tih jedino tlefoni imaju originalnu opremu i procesore. Macbook ima jos uvek iste intelove procesore kao u svim drugim racunarima. Porediti firmu koja praci programe sa firmom koja pravi opremu je isto kao porediti Airbus sa firmom koja proizvodi online check-in sistem...svasta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA