Otkriveno koliko košta novo svemirsko sedište Apple-a (FOTO) (VIDEO)

Portal BuildZoom došao je do izveštaja koji je do detalja pokazao koliko svaki deo Apple Parka zapravo košta, a od cifara će se običnim smrtnicima sigurno zavrteti u glavi

  • 1

Kompanija Apple još u aprilu je počela sa useljavanjem zaposlenih u svoj novi centar - kampus Apple Park. Ovo umetničko delo arhitekture izgledom podseća na svemirski brod, a čitava realizacija i izgradnja koštala je neverovatnih pet milijardi dolara.

Pored iPhone-a, Apple predstavio i novo sedište: Liči na svemirski brod, nema zidova i može da primi 12.000 ljudi!

Portal BuildZoom došao je do izveštaja koji je do detalja pokazao koliko svaki deo Apple Parka zapravo košta, a od cifara će se običnim smrtnicima sigurno zavrteti u glavi.

Tako na primer samo parking košta 145 miliona dolara, dok je za fitnes centar za svoje zaposlene Apple izdvojio 16 miliona, piše "Daily Mail".

Logično, glavna zgrada u Apple-ovom kampusu je najskuplja i košta skoro pola milijarde dolara, tačnije 427.570.867.

Još od početka izgradnje Apple Parka, ovo zdanje privlačilo je pažnju javnosti jer je čuvena kompanija obratila pažnju i na najsitnije detalje.

Kampus je prepun veštačkim bregovima, minijaturnom šumom koja će sadržati 9.000 stabala otpornih na sušu, ali i "zgradu koja diše" i koja se u potpunosti napaja solarnim panelima.

Foto: Tanjug/AP

Apple je tokom prošlomesečne prezentacije iPhone-a prezentovao i novi teatar koji nosi naziv po legendarnom Stivu Džobsu. Sam teatar košta "tričavih" 179.437.885 dolara.

Izgradnja recepcije koštalo je 7.500.000 dolara, centralna fabrika 35.636.124 dolara, dok je zgrada za održavanje koštala najjeftinije - samo 1.955.000 dolara.

Foto: Guliver/Justin Sullivan/Getty Images

Kampus takođe sadrži i dve zgrade za testiranje - severnu i južno - koje koštaju 31.492.000 i 72.350.000 dolara. Izgradnja centra za posetioce koštalo je 109.670.640 dolara.

Uprkos neverovatnoj veličini Apple Parka, kampus je u potpunosti sakriven od saobraćaja koji prolazi pored zahvaljujući stratešim postavljanjem drveća.

Naravno, Apple kampus sadrži još veliki broj manjih delova čije cene detaljno možete pogledati OVDE.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA