Samsung od starih Galaxy S5 telefona napravio mašinu za zarađivanje para (FOTO)

Gigant je napravio mašinu za rudarenje bitcoina od 40 starih Galaxy S5 telefona

  • 0

Samsungova "Upcycling" inicijativa iskoristila je stare Galaxy S5 telefone kako bi pomoću njih rudarila bitcoine.

Bitcoin ruši sve pred sobom: Za 5 godina biće vredniji i od Apple-a!

Iako dostupna oprema ima niske tehničke specifikacije, Samsung tvrdi da osam uređaja Galaxy S5 može da rudari uz puno veću energetsku efikasnost u poređenju sa desktop računarima.

Postojanje takve inicijative izašlo je u javnost tokom Samsungove developerske konferencije u San Francisku na kojoj je demonstrirano rudarenje pomoću 40 umreženih Galaxy S5 telefona. Uređaj za rudarenje ideja je Samsungove kreativne laboratorije koji predstavlja interno odeljenje inovativnosti i razvoja unutar Samsunga.

Ovo nije prva takva inicijativa, Samsungova kreativna laboratorija do sada je već imala nekoliko ideja za korišćenje zasterele tehnologije u nove svrhe. Tako su jednom pretvorili Galaxy tablet u Ubuntu laptop, a jednom prilikom su iskoristili telefon Galaxy S3 za nadzor akvarijuma s ribicama.

Samsung je obećao da će svi planovi, za ovaj i sve iduće projekte, biti besplatno dostupni na internetu, a takođe najavljuju da će softver koji koriste za otključavanje i reprogramiranje starih uređaja postati dostupan svima.

Portparol kompanije, Robin Šuic, izjavio je da će ovakve inovativne platforme omogućiti da na ekološki i odgovoran način stari Galaxy uređaji dobiju novu svrhu, a ne da se čuvaju po fiokama.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA