Čipovanje ljudi je već počelo: 10 osoba ima ugrađen čip između palca i kažiprsta. Služi im za neverovatne stvari

Iako su komercijalno dostupni modeli još u ranim fazama razvoja i mogu da sačuvaju tek ograničenu količinu informacija, ova tehnologija već počinje polako da se primenjuje na ljudima

Mikročipovi koji se ugrađuju u ljude postaće stvarnost već ove godine. Naime, mikročipovi veličine zrna pirinča biće usađeni ispod kože ruku deset dobrovoljaca koji planiraju da posete tehnološki festival Pause Fest u Melburnu u Australiji.

ZA NEVERICU: Ugradio čip u ruku kako bi kontrolisao uređaje po kući!

Iako su komercijalno dostupni modeli još u ranim fazama razvoja i mogu da sačuvaju tek ograničenu količinu informacija, ova tehnologija već počinje polako da se primenjuje na ljudima.

Čipovi za VIP posetioce pomenutog festivala opremljeni su NFC tehnologijom, koja omogućava prenos podataka bežično na malim udaljenostima. Inače, NFC tehnologija se već primenjuje na pametnim telefonima, kreditnim karticama...

Kažu da ništa ne boli

Zahvat koji će mikročip smestiti između palca i kažiprsta ne bi trebalo da boli više od pirsinga ili vađenja krvi. 

Pre usađivanja, u mikročipove će biti sačuvani podaci o trodnevnim ulaznicama za Pause Fest koji bi trebalo da bude održan februaru iduće godine.

Čipovi su programirani kako bi mogli da oključavaju vrata objekata u kojima su smešteni volonteri, teretane i radna mesta, ali i kao karte za javni prevoz.

Foto: Profimedia, Freeimages/intuitives

Tokom iduća četiri meseca, volonteri će ih koristiti kako bi svakodnevno obavljali malopre spomenute zadatke. Potom će tokom festivala podeliti stečena iskustva u panel raspravi koju će voditi Kajla Hefernan.

Hefernan trenutno piše doktorski rad na temu primene usadive tehnologije. Ima već dva čipa usađena u ruci: jedan kojim otvara vrata svoje kuće, drugi kojim ulazi u kancelariju, piše Next Web.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Volim svoju zemlju 🇷🇸

    7. novembar 2017 | 16:26

    Ima dokumentarac o ovome, zove se "Žig zveri"

  • PEXON

    7. novembar 2017 | 16:21

    Nikad ne pristaje na cipovanje.ubrzo ce morati svi.ne primajte zig zveri.ne predajte dusu djavolu.verujte u Boga i njegov spas

  • Rodjen Los

    7. novembar 2017 | 14:36

    O ovom djavoljem izumu sam gledao dokumentarac "Digitalni andjeo" pre nekih 10 godina..Ko primi cip okrenuo se protiv Boga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA