Zbog greške jednog čoveka odjednom je nestalo 280 MILIONA dolara!

Neidentifikovana osoba slučajno je obrisala kod u biblioteci za nedavno kreirane digitalne novčanike u okviru Parity sistema...

  • 0

Zahvaljujući grešci jednog čoveka, 280 miliona dolara u kriptovaluti "ethereum" ostalo je zaključano i vlasnici mu ne mogu pristupiti.

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O BITKOINIMA NA JEDNOM MESTU: Koliko vrede, kako se zarađuju i šta sa njima možete da kupite!

Neidentifikovana osoba slučajno je obrisala kod u biblioteci za nedavno kreirane digitalne novčanike u okviru Parity sistema. Zbog toga se ovi "novčanici" trenutno ne mogu koristiti, iako se na njima čuva kriptovaluta u vrednosti od 280 miliona američkih dolara.

Zamrzavanje kriptovalute odnosi se samo na vlasnike "multi-sig" digitalnih novčanika koji su kreirani na Parity-ju posle 20. jula.

Takozvani "multi-sig" (skraćeno od multiple signature) novčanici su popularni kod startap kompanija i drugih većih grupa, jer zahtevaju da više ljudi dozvoli premeštanje kritpovalute, piše "Business Insider".

Tačan broj kriptovalute koji je nestao zbog greške jednog čoveka nije poznat, ali neki blogovi javljaju da novčanici Parity čine čak 20% ukupne vrednosti "ethereum" mreže.

Stručnjaci bliski ovoj tematici su proračunali da je oko 280 miliona dolara nedostupno, uključujući i 90 miliona dolara osnivača Parity-ja, Gavina Vudsa.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA