Više nikad niko neće moći da se uloguje na vaš profil jer će Facebook da mu traži neoboriv dokaz

Veliki broj korisnika Facebooka objavio je na Twitteru zahtev u kojem im je Facebook tražio fotografiju na kojoj se jasno vidi njihovo lice

  • 3

Facebook bi uskoro za potvrdu identiteta korisnika mogao da traži da mu pošaljete jasnu fotografiju lica.

Facebook će skenirati sve što objavite ili prokomentarišete: To bi ljudima moglo da spase živote!

Nije poznato u kojim situacijama će popularna društvena mreža zahtevati da korisnik pošalje svoju fotografiju, ali je najverovatnije da će to raditi u slučaju sumnjivih aktivnosti na profilu kojem želite da pristupite.

Veliki broj korisnika Facebooka objavio je na Twitteru zahtev u kojem im je Facebook tražio fotografiju na kojoj se jasno vidi njihovo lice.

- Molim vas pošaljite fotografiju na kojoj se jasno vidi vaše lice. Proverićemo i potom trajno obrisati fotografiju sa naših servera - stoji u poruci koju je Facebook poslao nekolicini korisnika, piše PhoneArena.

U izjavi za Wired, portparol Facebooka objasnio je da je zaista reč o sigurnosnoj proveri koja će im "pomoći da stanu na put sumnjivim aktivnostima širom sajta, uključujući kreiranje profila, slanje zahteva za prijateljstvo, kreiranje reklama i plaćanje".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosovka

    1. decembar 2017 | 08:26

    Zasto ima milion laznih profila

  • Nikola

    19. decembar 2017 | 14:23

    Drugim rečima fejsbuk sakuplja naše oblike lica i imena kako bi imao potpunu kontrolu nad našim životima i našom privatnošću. Onda će za pet godina to prodati budućim vlasnicima interneta i za pristup internetu ćemo morati da upisujemo broj lične karte nakon čega ćemo imati pristup cenzurisanom internetu koji je pod konstantnim nadzorom.

  • petar

    5. decembar 2017 | 09:40

    I kradljivac će poslati nečiju ukradenu sliku jer kao što je ukrao profil, ukrašće i masu fotografija pa će moći svaki dan da fb pruža dokaze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA