Političari imaju novog protivnika: Robot Sem planira da se kandiduje za premijera Novog Zelanda

Tvorac veštačke inteligencije po imenu Sem, Nik Geritsen, izjavio je da će se virtuelni političar Sem kandidovati za premijera Novog Zelanda

  • 2

Političari bi uskoro mogli da dobiju novog protivnika - virtuelnog robota Sema koji komunicira preko Facebook Messengera.

Robot Sofija je prvo htela da uništi ljude, a sada želi da se RAZMNOŽAVA: Da li je ovo njen najstrašniji odgovor do sada?

Tvorac veštačke inteligencije po imenu Sem, Nik Geritsen, izjavio je da će se virtuelni političar Sem kandidovati za premijera Novog Zelanda, prenosi Daily Mail.

Sem trenutno obavlja komunikaciju putem Facebook Messengera, a interakcija s ljudima mu pomaže da uči, kao i anketa na njegovoj web stranici na kojoj je napisao da ga, s obzirom na to da je virtuelni robot, ne ograničavaju ni mesto ni vreme. 

Foto: Flickr/Janitors

To znači da mu možete postaviti bilo koje pitanje bilo kad i bilo gde.

Robot tvrdi da će, pre donošenja odluke, u obzir uzeti svačije mišljenje i stavove, i da nikada neće namerno reći laž ili iskriviti istinitost informacije.

- Postoji raskorak u onome što želi Novi Zeland, što obećavaju političari i što njihova politika može da uraditi. Ja ću premostiti taj jaz - poručio je robot Sem.

Virtuelni političar još uči, i njegovi odgovori su ograničeni. Ali, Geritsen se nada da će do 2020. godine, u vreme izbora, Sem biti dovoljno napredan da se kandiduje.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TATTOO

    5. decembar 2017 | 14:45

    Mašta ljudska je da će hodati po marsu bla bla a istina je da će hodati ali u zatvorskim ćelijama I hodnicima kad ih roboti budu čipovali I porobili a to će brzo doći živi bili pa videli.

  • Mirikf

    6. decembar 2017 | 22:56

    Haha bobro

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA