Najveća pljačka na Balkanu: Ukradeni bitcoini vredni 66 miliona dolara

Istraživačka kompanija Coindesk navodi da je ukradeno oko 4.700 bitcoina, čija je vrednost skoro 66 miliona dolara

  • 4

Platforma za rudarenje bitcoina sa sedištem u Sloveniji "Najs heš" (NiceHash) je hakovana, a sumnja se da je ukradeno više desetina miliona dolara.

Poslednja vest: Bitcoin oborio sve rekorde ikada i nastavlja da raste!

- Platforma 'Najs heš' sprovodi istragu o kršenju bezbednosti i obustaviće poslovanje na 24 časa dok ne utvrdi koliko bitcoina je ukradeno - saopšteno je iz te kompanije, javlja američka agencija AP.

Istraživačka kompanija Coindesk navodi da je ukradeno oko 4.700 bitcoina, čija je vrednost skoro 66 miliona dolara, pošto je kriptovaluta dostigla rekordnu cenu od 14.000 dolara.

- Incident je prijavljen nadležnim vlastima i policijskim organima, i sa njima sarađujemo - navodi se u saopštenju "Najs heša", uz apel korisnicima da promene svoje šifre.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Francuz

    8. decembar 2017 | 05:24

    Auuu, eto ga sad! Počelo je da se osipa. A šta drugo očekivati od robe koja nema pokriće i koja nema vrednost jer nije Moneta koja ima pokrice? Sve mi to liči na onu iz Austrije, propali kredit institut, gde su delili kredite i kapom i šakom uz slogan "Stefan i Meri znaju put, Ales Gut Ales Gut" :)))))

  • .S. S.

    7. decembar 2017 | 17:36

    Znači ništa od lakih para nešto mi smrdi na opasne momke koje nam sudbinu zezaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA