Danijel je najplaćenija Jutjub zvezda na svetu: Zaradio je 16,6 miliona dolara ove godine, a samo igra igrice (VIDEO)

Dok prošle godine nije bio ni među prvih deset najplaćenijih jutjubara, ove je godine okrenuo neverovatnih 16,5 miliona dolara, pa je zauzeo prvo mesto na Forbsovoj listi

  • 2

Kada čujete da je neko četiri noći zaredom rasprodao karte za nastup u Opera Housu u Sidneju i skoro oborio rekord za najbrže rasprodatog nastupa u istoriji ove legendarne građevine (samo je jedan nastup rasprodat brže), pomislili biste kako je reč o nekom poznatom pevaču, glumcu ili komičaru. Ali umesto neke globalne zvezde za koju svi znamo, u zgradi opere u Sidneju svoje nastupe rasprodao je 26-godišnji Danijel Midlton, milionima poznatiji kao DanTDM. Ako vam i dalje nije jasno o kome se radi, niste jedini, jer reč o zvezdi sa Jutjuba čiji su videozapisi na tom videoservisu pregledani više od jedanaest milijardi puta.

Znate ga kao najveću internet zvezdu Balkana, a Lošmi Panda je dečko iz komšiluka: Čik se ne nasmejte njegovim klipovima (FOTO) (VIDEO)

 
Christmas Tree.. DONE!! 🎄A post shared by DanTDM (@dantdm) on

DanTDM video-zapise počeo je da snima još dok je radio kao prodavac u Tesku, pa je najčešće snimao i objavljivao videa u kojima igra Minecraft i Pokemone. Dok će onim malo starijima to možda zvučati čudno, prenosi video-igara uživo, odnosno gledanje snimljenih videa u kojima neko igra popularne igre i komentariše ih, izuzetno su popularni među mladima koji provode brojne sate gledajući druge kako igraju.

Danas je njegov kanal prepun brojnih kratkih zabavnih videa i skečeva koji su takođe namenjeni mlađoj populaciji, a na temelju velike popularnosti, pregleda videozapisa i reklama, on je postao najplaćenija zvezda Jutjuba u 2017. godini.

Dok prošle godine nije bio ni među prvih deset najplaćenijih "jutjubera", ove je godine okrenuo neverovatnih 16,5 miliona dolara (najviše od svih jutjubera u istoriji, barem prema podacima Forbsa) pa je zauzeo prvo mesto na Forbsovoj listi.

Prvih deset jutjubera sa ove liste od početka juna 2016. do početka juna ove godine zaradilo je neverovatnih 127 miliona dolara, što je povećanje od 80 odsto u odnosu na 70 miliona koliko je ta cifra iznosila godinu dana ranije.

 
Xbox.. thank you for sending me this :)A post shared by DanTDM (@dantdm) on

Na Forbsu kažu kako su s vremenom najveće zvezde ovog servisa postale još sofisticiranije kada je u pitanju marketing, na temelju kojeg dogovaraju velike turneje i nastupe, potpisuju ugovore sa velikim brandovima, prodaju proizvode sa svojim logom i slično, a sve to dovodi do povećanja zarade.

Nakon DanDTM-a, na drugom mestu među jutjuberima koji su najviše zaradili nalazi se gamer Evan Fong (zaradio 15,5 miliona dolara), dok je prošlogodišnja najveća zvezda ovog videoservisa, nakon skandala sa rasističkim izjavama, PewDiePie pao na šesto mesto, ali možemo pretpostaviti da je zadovoljan sa 12 miliona dolara, koliko na Forbsu procenjuju njegovu zaradu za ovu godinu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA