Istorijsko priznanje Fejsbuka: Naša mreža negativno utiče na ljude

Korisnici koji više vremena provode na ovoj društvenoj mreži imaju problema sa psihičkim zdravljem

  • 3

U određenim slučajevima, korišćenje Fejsbuka može da ima negativan uticaj na raspoloženje ljudi, a korisnici koji više vremena provode na ovoj društvenoj mreži imaju problema sa psihičkim zdravljem, zaključak je direktora za istraživanja u Fejsbuku, Dejvida Finsberga i naučnika Moira Burka.

Facebook je stvoren da bi IZRABLJIVAO ljudsku psihu, ko zna šta radi mozgovima naše dece: Jezive reči jednog od osnivača

- Istraživači veruju da čitanje o drugim ljudima može da dovede do negativnog društvenog poređenja - smatraju istraživači Fejsbuka.

Što se tiče pozitivnih uticaja, smatraju da je jako bitno kako se koriste društvene mreže, što dalje utiče na zdravlje i ponašanje osobe.

Fejsbuk se trenutno nalazi u nezgodnoj situaciji i na meti kritika, jer su na modelu reklamiranja prilagođenom onima koji provode najviše vremena na ovoj društvenoj mreži, zaradili 28 milijardi dolara.

- Ljudi koji provode mnogo vremena upijajući informacije, čitajući, ne uspostavljajući kontakt sa drugim ljudima pričaju da se nakon toga ošećaju loše - zaključak je istraživača Fejsbuka.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BMW

    16. decembar 2017 | 14:54

    Pa naravno,ali tek će fb uništavati ljude,mnogo više je loš nego što je dobar.

  • 🐒

    17. decembar 2017 | 10:30

    Ja to isto tvrdim i za mobilne telefone.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA