Za 100 godina ćemo se venčavati i imati decu sa robotima: Uznemirujuća predviđanja stručnjaka otkrila kako bi svet mogao da izgleda

Robotske bebe bi mogle da počnu da se rađaju već za oko 100 godina

  • 12

Doktor Dejvid Levi smatra da bi roboti sa veštačkom inteligencijom uskoro mogli da imaju "decu" sa svojim vlasnicima zahvaljujući najnovijim probojima u nauci.

Robot Sofija je prvo htela da uništi ljude, a sada želi da se RAZMNOŽAVA: Da li je ovo njen najstrašniji odgovor do sada?

Levi je stručnjak za veštačku inteligenciju i autor knjige "Love and Sex with Robots".

On tvrdi da bi poslednja otkrića na polju istraživanja matičnih ćelija, bionanotehnologije, robotske genetike i stvaranja veštačkih hromozoma, mogla da dovedu do stvaranja robotske dece.

Iako nije siguran kada bi to moglo da se dogodi, naučnik kaže da bi robotske bebe mogle da počnu da se rađaju već za oko 100 godina, prenosi "Daily Mail".

Foto: free.wallpaperbackgrounds.com

Levi je na Međunarodnom kongresu u Londonu skrenuo pažnju na istraživanje Univerziteta u Ohaju u okviru kojeg je razvijen nanotehnološki čip koji uspešno ubrizgava genetski kod u ćelije ljudske kože. Doktor smatra da bi isti proces, poznat kao nano transfekcija tkiva (TNT), mogao da omogući prenošenje genetičkog koda robota na potomke zajedno sa ljudskim.

Sličnog mišljenja je i tvorac seks robota "Silicon Samantha" Sergi Santos, koji smatra da će se roboti i ljudi u budućnosti venčavati.

Foto: Profimedia

Sergi smatra da će specijalan kompjuterski softver biti zadužen za proizvodnju mozga sa veštačkom inteligencijom i trodimenzionalne šeme za štampanje tela deteta. 

- U proizvedeni mozak zatim bih ugradio moralne vrednosti, koncept lepote, pravde i ostalih ljudskih vrednosti. Onda bih napravio algoritam u vezi sa mojim uverenjima o tim konceptima i uskladio ga sa uverenjima moje robotske partnerke. I to je to. Odštampao bih dete koje predstavlja spoj nje i mene. Ne vidim nikakve komplikacije u vezi sa tim - rekao je Santos.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskreno,,,

    21. decembar 2017 | 14:27

    Onda kod nas za 500 godina,,kad udjemo u EU...hahahahaha

  • Nele

    20. decembar 2017 | 22:27

    Dok to dođe, ja ću se zadovoljiti ovim što hoda po majčici zemlji, u obličju žene.

  • sasa

    21. decembar 2017 | 05:50

    Mi to necemo dozivjeti,srecom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA