Bacio 318.000 dolara na picu: Kupio je hranu bitkoinima, a danas je mogao da ima 5 stanova u Beogradu

Gledano iz današnje perspektive, tih 19 bitcoina koje je Majkl Hendriks potrošio na picu deluje kao totalno promašena investicija, jer u trenutku pisanja ovog članka jedan bitcoin vredi 16.772 dolara

  • 7

Prošlog vikenda se na popularnoj Reddit stranici r/BitCoin pojavila objava u kojoj se ukazalo da je pre šest godina za nešto više od 19 bitcoina mogla da se kupi samo pica u lancu restorana Domino.

Jedan od osnivača sajta bitcoin.com prodao sve svoje bitcoine: Nazvao ih je bezvrednim i prešao na nešto drugo!

Korisnik WinniesReddit objavio je video koji je napravio Majkl Hendriks, osnivač sada zatvorene prodavnice poklon bonovima koji su se kupovali bitcoinom, a u kojem Hendriks objašnjava kako se uz pomoć bitcoina može naručiti pica.

Proces kupovine poklon bona veoma je jednostavan, a najzanimljivije je videti da je bitcoin 2011. godine vredeo 96 centi.

Gledano iz današnje perspektive, tih 19 bitcoina koje je Hendriks potrošio na picu deluje kao totalno promašena investicija, jer u trenutku pisanja ovog članka jedan bitcoin vredi 16.772 dolara. Drugim rečima, picu je platio 318.668 dolara.

Mnogi korisnici su požurili s komentarima da je ovo potencijalno najskuplja pica ikad kupljena i, pretpostavlja se, pojedena, međutim Hendriks, a ni niko drugi nije mogao da zna da će bitcoin danas vredeti toliko koliko vredi.

Foto: pixabay.com

Njegova vrednost je do kraja aprila 2017. godine oscilovala i kretala se uglavnom oko hiljadu dolara.

Hendriks je čak nekima koji su komentarisali da je napravio grešku odgovorio da kupovinu ne smatra greškom. Osnivač CoinCarda nije hteo da otkrije koliko je novaca uložio u bitcoin kada je on vredeo otprilike koliko i dolar.

Korisnici na Redditu istakli su da je Hendriks napravio upravo ono za šta bi bitcoin i trebalo da se koristi, a to je kupovina.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kakvi glupost.

    22. decembar 2017 | 00:09

    Nije platio pizzu stotine hiljada dollars, zato što bitcoin nije tada toliko vredeo. Manite se toga da je ovo bilo bi ono. Da je mojoj babi ona muška stvar, bila bi deda.

  • Nećemo da se lažemo

    22. decembar 2017 | 00:02

    Njihov plan je da se ukine novac I zameni karticom I plaćanjem preko kartice posle će čip ljudima zabiti u sred mozga pa ce placati životom živi bili pa videli svet ide u jednu provaliju I dogodit će se potop I bog će sve kaznit

  • Sascha

    22. decembar 2017 | 14:20

    Dali je moguce da je danasnji Svet toliko lud da ulaze u nevidljivu Valutu . Zapamtite sta vam Cika Sale kaze svi ce oni na kraju da ostanu i bez Bitcoina i bez ulozenih para :-) Mislim da je najbolje ako imas neki Dinar u tim Bitcoinima odmah podizi i pretvaraj u pare bre inace ostade da gledas u daljinu :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA