≫ 

Jedan od najvećih genija današnjice slučajno objavio svoj broj telefona na Twitteru i krenuo je haos

Mask je broj telefona hteo da pošalje jednom od direktora kompanije Oculus

  • 4

Osnivač kompanija SpaceX i Tesla Motors, Ilon Mask, slučajno je objavio svoj broj telefona na sopstvenom Twitter profilu. Telefonski broj je videlo 16,7 miliona korisnika popularne društvene mreže.

Teslin kamion u obliku METKA: Ima sve moguće senzore, auto-pilota i gorivo mu uopšte ne treba!

Mask je naime broj telefona hteo da pošalje jednom od direktora kompanije Oculus, ali je ta informacija slučajno završila u javnosti.

"Imaš li sekundu da razgovaramo? Moj telefon je...“, napisao je Mask na Twitteru u poruci Džonu Karmaku, šefu tehnološkog odeljenja kompanije za virtuelnu realnost Oculus, koji je u vlasništvu Facebooka.

Maskov tvit je pokrenuo spekulacije da 46-godišnji šef Tesle i SpaceX-a pokušava da dovede Karmaka u svoje redove, ili traži saradnju sa Oculusom. U ovom poslednjem slučaju, osim SpaceX-a i Tesle sa Oculusom bi mogle da sarađuju i Maskove OpenAI, Neuralink i Boring kompanija.

Foto: Wikimedia/Maurizio Pesce

Portparolka Facebooka rekla je da Karmak ne planira da napusti kompaniju. Karmakova uloga u razvoju nekih tehnologija Oculusa dovela je do pravnog spora sa njegovom bivšom firmom ZeniMax Media.

Pre nego što je počeo da se bavi virtuelnom stvarnošću, Karmak je izgradio kompaniju koja je pokušala da napravi letelicu za suborbitalni svemirski turizam. Potrošio je milione dolara na nju, da bi je 2013. konačno zatvorio. Zadržao je interes za ovaj sektor i poznato je da je i ranije kontaktirao sa Maskom na Twitteru.

Mask je u januaru 2015. tvitovao Karmaku fotografije platforme za sletanje dronova SpaceX i rekao da želi da dovede programera nazad u vode vazduhoplovne i svemirske tehnologije.

Foto: Tanjug/AP/Red Huber/Orlando Sentinel

Kad su novinari okrenuli Maskov broj koji je objavio na Twitteru, umesto da zvoni uključila se glasovna pošta i pustila poruku iz „God of War“, jednu od dve tajne koje se mogu pronaći zvanjem brojeva skrivenih u ovoj video igrici.

- Bogova mi uspeli ste. Nekako ste pronašli put do mene. Sve čestitke i poštovanje - kaže se u poruci koju je snimio kreator igrice Dejvid Džef, preneo je CNBC.

Ne, Mask se nije javio.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA