≫ 

Ilon Mask u svojoj najmoćnijoj raketi na Mars šalje prvi električni automobil (FOTO)

Na fotografijama se vidi kako je Roadster pričvršćen na sredini rakete zbog nosivosti tereta

  • 0

Ilon Mask planira da na vrhu rakete Falceon Heavy u svemir lansira i sportski automobil Tesla Roadster. Nedelju dana nakon što je objavio svoju ideju, na svom Instagram profilu objavio je i fotografija tog vozila.

Jedan od najvećih genija današnjice slučajno objavio svoj broj telefona na Twitteru i krenuo je haos!

Na fotografijama se vidi kako je Roadster pričvršćen na sredini rakete zbog nosivosti tereta. Plan je da automobil bude na vrhu rakete na putanji prema orbiti Marsa, ali je Mask upozorio kako postoji mogućnost da prvo lansiranje ne bude uspešno.

Tesla Roadster bio je prvi električni automobil na svetu koji je predstavljen na tržištu pre skoro deset godina, a ove godine je lansiran i novi, veći i brži Roadster.

- Testni letovi novih raketa obično sadrže masovne simulatore od betona ili čeličnih blokova. To se činilo izuzetno dosadnim pa smo zbog toga u svemir odlučili da pošaljemo nešto neobično, nešto što nas je podstaklo da osećamo. Crveni automobil za Crvenu planetu - napisao je Mask na svom Instagram profilu ispod fotografije izvornog Tesla Roadstera.

Mask je nedavno na društvenim mrežama objavio i izgled megarakete Falcon Heavy, najmoćnije američke rakete nakon NASA-ine rakete Saturn V, koja će biti lansirana u januaru 2018. godine. Kad bude dovršena, raketa će biti visoka 70 metara i moći će da ponese 57 tona tereta u svemir, što je dvostruko više tereta u odnosu na trenutnog rekordera, raketu Delta IV Heavy, delo kompanije United Launch Alliance.

 
Falcon Heavy at the CapeA post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Raketa Falcon Heavy dizajnirana je tako da može ponovo da se koristi, kao što je to SpaceX učinio i s raketom Falcon 9. Novu raketu Mask planira da koristi i za slanje dva putnika na put oko meseca 2018. godine.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA