≫ 

Bitcoinu i ostalim kriptovalutama odzvonilo? Jedna od tehnološki najrazvijenijih zemalja planira da ih zabrani zbog ključnog razloga

- Vlasti u ovom slučaju tretiraju bitcoin i druge kriptovalute kao kockanje i smatraju da se u tom poslu događa nešto ilegalno - poručili su vlasnici menjačnica koje su pod istragom

  • 4

U Južnoj Koreji je u toku rat službenih vlasti i regulatora pritov kriptovaluta i kompanija koje se njima bave.

Poznati milijarder objavio rat bitcoinu: "Tvrdim da će kriptovalute imati loš kraj"!

Ranije ove nedelje obavljena je racija u šest najvećih menjačnica kriptovaluta u Južnoj Koreji pod sumnjom da izbegavaju plaćanje poreza.

- Vlasti u ovom slučaju tretiraju bitcoin i druge kriptovalute kao kockanje i smatraju da se u tom poslu događa nešto ilegalno - poručili su vlasnici menjačnica koje su pod istragom.

Foto: Pixabay.com

Danas stiže još loših vesti iz ove zemlje, a ponovo se tiču kriptovaluta. Naime, vlasti Južne Koreje planiraju da donesu zakon kojim bi se zabranilo trgovanje kriptovalutama. Ministar pravosuđa Park Sang-Ki danas je izjavio: "Postoji velika zabrinutost u vezi sa virtuelnim valutama i Ministarstvo pravosuđa u osnovi priprema zakon koji bi zabranio trgovanje kriptovalutama putem menjačnica".

Osnovni motiv za zabranu jeste činjenica da ulaganje u ovaj oblik imovine postaje sve više spekulacija i kockanje, nosi velik rizik i građanima može da prouzrokuje značajnu finansijsku štetuNa slične stvari upozorio je i vrhovni muftija Egipta, Šavki Alam.

Međutim, vlada ne planira da uvede zabranu naprečac, već će sprovesti ozbiljnu raspravu s agencijama i regulatorima nadležnima za ovo područje. Nakon toga, zakon će morati da prođe i u parlamentu.

Foto: pixabay.com

Nakon objave ove vesti cena glavne svetske kriptovalute, bitcoina, pala je na nivo ispod 13.000 dolara, ali je – kako to obično i biva – ubrzo počela da se oporavlja.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA