≫ 

5 razloga zašto je danas gledanje fudbala na TV-u mnogo bolje nego pre

Fudbal je uvek najbolje pratiti uživo, ali su televizori uvek druga najbolja opcija

  • 0

Gledanje Svetskog prvenstva u fudbalu uz TV i prijatelje, čips i poneko osvežavajuće piće jedan je od najvećih užitaka za ljubitelje sportskih spektakala, ako nisu u mogućnosti da odu i gledaju fudbal uživo.

Evo kako da povežete svoj TV sa kompjuterom, zvučnikom ili gejming konzolom

Sada je gledanje TV prenosa mnogo bolje jer je nova tehnologija stare televizore pretvorila u nešto slično bioskopima. Zbog svega ovoga mnogo je ugodnije gledati utakmicu kod kuće.

Ekrani imaju velike dijagonale

Televizori danas su mnogo bolji i daju gledaocima neverovatan doživljaj. Foto: A. Nalbantjan

Sa novim tehnološkim rešenjima možemo da gledamo vrhunsku sliku u 4k rezoluciji na ekranima sa velikim dijagonalama. Na velikim ekranima sve izgleda puno živopisnije i prirodnije, kao da smo tamo i gledamo uživo.

Ekstra široki uglovi gledanja

Nakon dolaska LCD panela svi su sanjarili o danu kada će imati džinovski TV u sobi, pogotovo ako su do sada gledali fudbal na malim ekranima. Ugao gledanja u mnogome može da učini sliku lošom. Zbog toga smo se borili za bolje mesto pred TV-om, ali sada je sve mnogo drugačije jer televizori novih generacija imaju široke uglove gledanja koji daju odličnu sliku iz svih uglova posmatranja.

Boje, kontrast, svetlo i senke

Imate širok izbor dijagonala koji će vam preneti sliku sa terena kao da ste tamo. Foto: Promo

Današnji standardi uvode High dynamic range panele kod kojih duboke crne i svetle bele nijanse unose dinamiku u sliku, ističu boje i poboljšavaju gledaocima iskustvo.

Rubovi ekrana koji danas skoro uopšte ne postoje

Kod starih televizora masivni ekran zauzimao je trećinu uređaja. Danas se proizvođači hvale prikazima koji imaju ekstra tanke rubove koji su najpogodniji za one koji neguju minimalistički stil u stanu. Sada televizori izgledaju kao slike na zidu.

Zvuk kao da smo na stadionu

Televizori na zidu danas su poput slika. Foto: Pixabay.com

Vrhunski doživljaj igre, filma ili sportskog događaja uvek poboljšava kvalitetna reprodukcija zvuka. Dok smo se do skoro mučili sa daljinskim i lošim zvukom, to je danas prošlost.

VIDEO: Tadić na ivici suza; Kako je bilo u svlačionici? - Ružno

(Telegraf.rs/tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA