≫ 

Ćerka Stiva Džobsa otkrila je detalje iz porodične prošlosti u svojim memoarima - i brutalni su

Privatni život Stiva Džobsa nije bio toliko uspešan kao poslovni

  • 5

Lisa Brenan Džobs, ćerka osnivača Applea, Stiva Džobsa, napisala je memoare u kojima opisuje život sa čuvenim ocem - i potpuno je brutalan.

Njena majka, Krisen Brenan, koja nije bile u najboljim odnosom sa Džobsom, jednom je izjavila kako je pitala Džobsa da kupi kuću za nju i njenu ćerku, a on im je samo rekao - "lepa je", i potom je kupio za sebe i svoju novu partnerku.

Pogledajte kako je izgledao prvi CV Stiva Džobsa - i šta je sve u njemu naveo kao svoje specijalne sposobnosti

Do ove priče došao je New York Times koji je uspeo da dođe u posed kopije knjige koju je Brenanova napisala.

Ružni detalji veze Džobsa i njegove ćerke nisu velika tajna, a nova knjiga donosi još ličnih detalja.

Džobs je u jednom trenutku života tvrdio da ona nije njegova ćerka i odbijao je da plaća novac za izdržavanje deteta sve dok mu sud to nije naredio.

Foto: Flickr/Dan Farber

Međutim, nova knjiga pruža do sada neviđeni uvid u Džobsovo domaćinstvo, uključujući tu i neke uznemirujuće roditeljske prakse legendarnog biznismena.

Lisa ipak ne želi da knjiga predstavlja osudu Džobsa i dodaje da je ocu oprostila sve i sada želi da naglasi i njegove dobre strane.

Uprkos tome, detalji opisani u knjizi i dalje prikazuju negativnu sliku Džobsa.

U jednom incidentu, Džobs je navodno odbio da stavi grejanje u Lisinu sobu kako bi dobila "sistem vrednosti".

U drugom je, sudeći po knjizi, ispoljio krajnje neprimereno ponašanje pred svojom ćerkom.

Lisa opisuje situaciju u kojoj je Džobs pred njom privukao svoju novu ženu i nakon poljupca privukao svoju ruku njenim grudima uz teatralne uzdahe.

Foto: Flickr/segagman

Kada je Lisa pokušala da ode, otac ju je zaustavio sledećim rečima: "Hej, ostani. Imamo porodični trenutak. Važno je da pokušaš da budeš deo ove porodice".

U drugom odlomku iz knjige Lisa objašnjava da je ona bila samo mrlja na savršenoj biografiji jer se njena priča nije uklapala sa narativom grandioznosti i vrline koji je Džobs sebi namenio.

- Moje postojanje uništilo je njegov savršen životni niz. Za mene su stvari bile suprotne. Što sam mu bila bliže, osećala sam manju sramotu, napisala je u knjizi.

U jednom trenutku se priseća kako je čula majku kako priča da Džobs kupuje novi Porše svaki put kada ogrebe stari, a kasnije je ga je pitala da li može da dobije jedan "kada završi sa njim".

A njegov odgovor je bio: "Nećeš dobiti ništa. Da li me razumeš? Ništa. Nećeš dobiti ništa".

Uprkos ovome, Brenanova je dobila nasledstvo.

Nakon što su ovi privatni detalji ugledali svetlost dana, oglasila se i Džobsova sestra:

"Lis aje deo naše porodice i zbog toga smo sa velikom tugom čitali njenu knjigu, koja se veom arazlikuje od naših sećanja na to vreme. Stiv je prikazan kao otac i muž koji nama nije poznat. Stiv je voleo Lisu, i žalio je što nije bio otac kakav je trebalo da bude tokom njenog ranog detinjstva. Zaista mu je značilo što je ona kasnije bila uz njega tokom poslednjih trenutaka njegovo života i svi smo zahvalni za godine koje smo proveli zajedno kao porodica".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA